Velká hvězda pro příští rok! Na turnaj WTA v Praze se chystá Kvitová

- David Soumar

Letošní ročník J&T Banka Prague Open ještě neskončil, pořadatelé už ale s nadšením mohou vyhlížet ten další. Účast na podniku WTA totiž přislíbila šestá hráčka světa – Petra Kvitová. Pro fanoušky by tak měla být pořádným lákadlem.

Na turnaji ve Stromovce se Češkám každoročně daří. Loni byly v semifinále hned tři domácí hráčky a i finále nakonec nabídlo ryze českou bitvu. Jelikož si ve čvrtek postup do semifinále vybojovala Plíšková se Šafářovou, budou na Spartě o finále i letos bojovat minimálně dvě hráčky z Česka – Strýcová se o postup bude muset ještě poprat. Od příštího roku se navíc můžeme těšit na další hvězdnou Češku…

Účast totiž přislíbila Petra Kvitová! Šestá hráčka světa by v letošním turnaji byla nejvýše nasazenou a bezpochyby i největším lákadlem pro fanoušky. Kvitová se pražský turnaj rozhodla vyměnit za podnik WTA v Šen-čenu.

„Máme s Petrou předběžnou dohodu, že příští rok bude na turnaji hrát. To znamená, že pokud se nestane nic mimořádného, tak se diváci mohou příští rok na Petru těšit," říká Miroslav Černošek, manažer světové šestky. Informace jako první uvedl Radiožurnál, následně ji potvrdila Česká spotovní, pořadatelé akce.  

A jak sama Kvitová vyhlíží podnik WTA v české metropoli? „Do Prahy se moc těším. Vždycky hraji ráda doma,“ říká dvojnásobná vítězka Wimbledonu.