Báře to moc přejeme, shodují se Krejčíková se Siniakovou. Kde se vidí za deset let?

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA: Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková pečlivě opatrují skvělé jméno českého ženského tenisu i na Wimbledonu. Všechny tři jsou v semifinále čtyřhry, Strýcová navíc statečně bojuje i ve dvouhře. Mladší Češky své zkušenější krajance úspěch přejí.

Kromě Barbory Strýcové jsou ve Wimbledonu stále ve hře i loňské deblové šampionky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. Obě třiadvacetileté české tenistky tak můžou famózní počínání Strýcové sledovat přímo v Londýně.

A asi není překvapující, že jsou z výkonů třiatřicetileté bojovnice nadšené. „Nádhera. Strašně jí to přeju,“ rozplývala se Krejčíková.

Siniaková zase připomněla fakt, že na letošním Australian Open i Roland Garros byla ve finále česká tenistka – v Melbourne Petra Kvitová, v Paříži Markéta Vondroušová.

„Snad se to povede i Báře,“ doufala Siniaková, která čtvrtfinálový výkon Strýcové proti britské favoritce Johanně Kontaové označila za „super“.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

?: Cheese Please!! ????@wimbledon @siniakovakaterina ??? ?: @lmporter131 #tennis #wimbledon #grass #smile #doubletrouble

Příspěvek sdílený Barbora Krejcikova (@bkrejcikova),Čec 9, 2019 v 2:06 PDT

Je to sice náhled do daleké budoucnosti, přesto se obě stále velmi mladé tenistky pokusily odhadnout, co budou dělat za deset let. Tedy v době, kdy budou ve stejném věku, jako je nyní jejich kolegyně Strýcová.

Siniaková se smíchem odmítla, že by ještě aktivně hrála. Naopak Krejčíková se pobytu na grandslamech a velkých turnajích zatím nebrání.

„Uvidíme, co bude ve třiatřiceti. Ale já mám tenis ráda a na grandslamech se mi líbí. Když budu dosahovat jejich úrovně, tak proč ne,“ připustila tenistka z Brna.

Nejprve skeptická Siniaková následně už ve vážnějším tónu upozornila, že se odchod do tenisového důchodu posunuje. „Holky po třicítce často hrají výborně a zvládají to v pohodě,“ všimla si vítězka dvou WTA turnajů ve dvouhře.

Právě na Siniakovou by v případě pokračování letošního trendu mohl vynikající grandslamový výsledek čekat už na US Open. „To se těším,“ usmála se závěrem osmifinalistka nedávného Roland Garros.