Sedět při státní hymně? Ubohé, tvrdí Isner

- Jan Havlovic

USA řeší v posledních dnech aféru kolem quaterbacka San Francisca, Colina Kaepernicka, který během státní hymny své země zůstal sedět na lavičce. K situaci se vyjádřil Donald Trump a po včerejším zápase na US Open také John Isner.

Celá situace se odehrála v pátek večer při zápase San Franciesca proti Green Bay Packers v rámci předsezonní přípravy na start NFL. Při státní hymně USA povstal každý na stadioně, Kaepernick však nikoliv. „Nehodlám povstát a ukázat hrdost zemi, která utlačuje občany černé pleti. Pro mě je tohle téma důležitější než fotbal a bylo by z mé strany sobecké to přehlížet," uvedl quaterback týmu z Kalifornie. 

John Isner, aktuálně 21. tenista světa, se po včerejší výhře nad krajanem Francesem Tiafoem rozpovídal na pozápasové tiskové konferenci i o tomto tématu. Myslím, že je to od něj ubohé," okomentoval americký tenista Kaepernickův přístup. Příčina, kvůli které to udělal, je pro mě pochopitelná, avšak mohl si najít lepší způsob, jak svůj názor prezentovat," dodal Isner.

K situaci se vyjádřil také kandidát za Republikánskou stranu v prezidentských volbách, Donald Trump, který v Dori Monson Show uvedl, že by si Kaepernick měl najít zemi, která mu bude lépe sedět. „Sledoval jsem celou situaci a osobně si myslím, že to, co se stalo, není dobré," dodal Trump v rozhovoru. 

Isner, který včera svedl pětisetovou bitvu s Tiafoe, plní na US Open roli dvacátého nasazeného tenisty. Domácího reprezentanta čeká ve druhém kole Belgičan Darcis.