Serena, to je beznaděj! Proti ní jsem tintítko, smála se Strýcová před pěti lety v talkshow

- Jan Havlovic

Barboru Strýcovou čeká ve čtvrtek ve Wimbledonu souboj s Američankou Serenou Williamsovou. Třiatřicetiletá Češka mluvila o americké tenisové legendě již před pěti lety v pořadu Show Jana Krause. „Serena. To je beznaděj, má hroznou sílu,“ líčila Strýcová s tím, že Serena byla v tehdejší formě takřka neporazitelná.

Barbora Strýcová dostala před pěti lety pozvání do pořadu Show Jana Krause. Na červené pohovce odpovídala na nejrůznější otázky a dostalo se i na Serenu Williamsovou, která byla tehdy v říjnu roku 2014 světovou jedničkou a úřadující vítězkou US Open.

„Kterou hráčku nemůžete porazit?“ ptal se moderátor Jan Kraus. „Nemůžu porazit spoustu hráček. Ale Serena, to je beznaděj,“ smála se Strýcová.

„A proč? Čím to je?“ zajímalo Krause. „Má větší sílu než já. Jednou jsem s ní hrála a vyhrála jsem u sítě před zápasem los. A ona na mě: "Good for you". To mě zastrašilo a já byla v ten moment úplně pod zemí,“ vzpomínala tehdejší česká fedcupová reprezentantka. „Pak mi dala pár es a šlo se,“ vyprávěla Strýcová.

Serena byla tehdy nejlepší tenistkou světa a pro ostatní hráčky byla těžko k poražení. V sezoně 2014 vyhrála 52 zápasů, osmkrát prohrála a získala sedm titulů.  „Má hroznou sílu. Balóny lítají dost rychle. Proti ní se cítím jako hrozné tintítko,“ říkala Strýcová se smíchem na tváři.

„Na kurtu vlastně jen setrvávám a vyhlížím konec,“ dodala. „Tak se vystřílej a my půjdeme domů,“ doplnil Jan Kraus českou tenistku.

O bezmála pět let později se Barbora Strýcová utká v semifinále Wimbledonu právě se Serenou Williamsovou, která již není v tak oslnivé formě jako tehdy. Vítězka 23 grandslamových trofejí je po mateřské dovolené a zdá se, že by soupeřky mohly mít šanci americkou legendu porazit.

Právě o to se bude snažit i Strýcová, která hraje v All England Clubu životní turnaj a již postupem do semifinále si vylepšila grandslamové maximum.

Část o Sereně Williamsové od 9:50.