Po vyšetření rehabilitace a klidový režim. Kdy se vrátí Vondroušová na kurty?

- Filip Lefenda

Zatímco na antukovém Roland Garros došla čerstvě dvacetiletá Markéta Vondroušová senzačně až do finále, Wimbledon pro ni skončil předčasně už v prvním kole. Českou tenistku limitovala během duelu s Američankou Brengleovou bolavá ruka, vinou které se odhlásila i ze čtyřhry.

Ještě v místě konání travnatého grandslamu Vondroušová přiblížila, že bolest cítila zejména při forhendu. „Mám tam bouli,“ ukazovala na tiskové konferenci na místo za palcem a ukazováčkem.

Po návratu domů se nyní Češka podrobila důkladnému vyšetření. „Z důvodu přetížení hrací ruky během antukové části sezóny, která vyústila na Roland Garros, nastal zánětlivý syndrom v zápěstí. Ten se naplno rozjel při přechodu na trávu,“ komentoval zdravotní stav pařížské finalistky MUDr. Vlastimil Voráček s tím, že hráčku limitoval především při těžších míčích.

„Nyní probíhá intenzivní rehabilitace a klidový režim. Začít s pomalým tréninkem s raketou, pokud půjde vše podle předpokladů, by mohla Maky za dva týdny,“ přidal odhad respektovaný lékařský odborník.

„Postupně si bude dle pokroku terapie přidávat, a to až do odletu na severoamerické turné, které by nemělo být ohroženo,“ dodává Voráček.

Dalším turnajem, kterého by se tak Vondroušová měla zúčastnit, bude až ten v kanadském Torontu. Prestižní Rogers Cup startuje 5. srpna.