Měla by tu vybuchnout bomba, soptil ve Wimbledonu Fognini

- Jan Vojkůvka

Kontroverzní Fabio Fognini má za sebou další pořádný výstřelek. Tentokrát to ale podle mnohých opravdu přehnal. Během utkání třetího kola s Američanem Sandgrenem (0:3 na sety) vyjádřil přání, aby ve Wimbledonu vybuchla bomba a smetla All England Club.

Fognini si pro sebe sice nadával v italštině a poměrně tiše, avšak k jeho smůle ho ruchové mikrofony zachytily až příliš zřetelně.

Fogninimu se vůbec nelíbilo umístění jeho zápasu na malý kurt, na kterém navíc nebyly ideální podmínky. „Je vůbec fér tady hrát? Zatracení Angličané, sakra. Přál bych si, aby tu vybuchla bomba. Měla by tu vybuchnout bomba,“ nadával Ital.

Bylo jen otázkou času, kdy se jeho slova začnou šířit sociálními sítěmi. A řeč na jeho prupovídky padla i na tiskové konferenci.

„Jestli jsem někoho urazil, tak se omlouvám. To jsem určitě nechtěl,“ kála se světová desítka. „Kurt nebyl dobrý. Když hrajete na takovém kurtu, jste většinu času frustrovaní. Se svým výkonem jsem nebyl spokojený,“ vysvětloval Fognini, proč se uchýlil k tak silným slovům.

Zda bude chování Fabia Fogniniho potrestáno, je prozatím nejisté. Nebylo by to však poprvé, kdy by se italský tenista dostal na grandslamu do problémů. V roce 2014 vyfasoval ve Wimbledonu pokutu ve výši 27,5 tisíce dolarů. Před dvěma roky na US Open obdržel pokutu ve výši 96 tisíc dolarů a podmínečnou suspendaci na dva grandslamové turnaje.