Nejlepší výsledek od prvenství! Kvitová v boji o osmifinále nenabídla ani brejkbol

- Jan Vojkůvka

Suverénním výkonem si Petra Kvitová dokráčela ve Wimbledonu pro postup do osmifinále. V utkání třetího kola proti Polce Magdě Linetteové vyhrála hladce 6:3, 6:2 a zajistila si, že poprvé od roku 2014 bude v Londýně hrát i ve druhém týdnu.

Dvojnásobná wimbledonská šampionka naposledy v All England Clubu triumfovala v roce 2014. Od té doby se jí na nejoblíbenějším grandslamu ovšem vůbec nedařilo. V roce 2015 skončila ve třetím kole, v dalších letech nepřekročila brány kola druhého a loni dokonce vypadla hned v úvodním utkání.

Letos, ač ji před Wimbledonem provázely trable s natrženým svalem v levé ruce, tak svou smůlu prolomila. A přes Linetteovou postoupila do osmifinále.

Kvitová vstoupila do utkání ve velkém stylu. Moc nechybělo a hned první gem na podání soupeřky přetavila v brejk. To se jí sice nakonec nepodařilo, ale ve čtvrté hře už Linetteové podání prorazila, přičemž úvodní dějství doservírovala.

Druhý set byl v mnohém podobný, Kvitová hned na začátku měla dva brejkboly, které nevyužila a na svůj brejk si musela počkat do třetí hry. Přes shodu Linetteové sebrala podání a to samé dokázala navíc ještě jednou zopakovat v sedmém gemu. S poklidem si pak dokráčela pro postup.

Úspěch Kvitové ještě více zvýraznilo to, že soupeřce za celý zápas nedopřála ani jeden brejkbol a při vlastním podání prohrála jen 12 míčků.

V dalším kole si zahraje proti lepší z dvojice Sloane Stephensová a Johanna Kontaová.