Nic horšího mě už potkat nemůže, ulevila si Plíšková. Na derby Karolín nemyslí

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA: Deset letošních zápasů na trávě, devět vítězství. Poslední z nich zaznamenala Karolína Plíšková ve třetím kole Wimbledonu proti tenisově nepříjemné Su-wej Sie, přičemž po delší době potřebovala využít tři sety. Světovou trojku nyní čekají dva zasloužené dny odpočinku. A pak derby s Karolínou Muchovou!

Konec vítězné série, naštěstí jen té „setové“. Karolína Plíšková vyzrála na poněkud zvláštní hru Su-wej Sie a ve Wimbledonu je po výhře 6:3, 2:6 a 6:4 podruhé v řadě v osmifinále. Vzhledem k cennému skalpu českou tenistku jistě ani nemrzí, že poprvé od turnaje v Birminghamu musela do tří setů.

„Cítím, že se tenisově posouvám, dělám pokroky. Pořád pracuju na některých věcech, stále nejsem u svého stropu,“ hlásila po osmém vítězství v řadě sedmadvacetiletá Plíšková.

Jste ráda, že jste prošla tak náročnou zkouškou?
Nic horšího než dneska mě už v tomhle turnaji potkat nemůže. Takový styl jako Sie má možná ještě Niculescuová, ale i ta hraje ve srovnání s Tchajwankou příjemně. Ukázalo se, že tříseťáky umím, nemusím se jich bát. Mému sebevědomí může takový zápas jedině prospět.

K postupu vám výrazně pomohlo i podání…
Sie má šikovné ruce, umí dobře blokovat, hodně toho vrátí. Servisem jsem ji dostávala pod tlak, trefovala jsem rohy. Byla jsem na něm jasně lepší.

Kromě kvalitního podání vás silně podpořil i manžel…
Michal je vždycky hlasitý. Sice občas něco odseknu nebo na něj mávnu, ale dost často mi to pomůže. On takové vypjaté zápasy prožívá hodně. Kdybych chtěla, aby byl trochu víc potichu, tak mu to řeknu a on bude. Celkově jsem ráda za to, že mám v boxu spoustu lidí.

Mezi jinými i mentálního kouče Mariana Jelínka…
Měl být jenom v Eastbourne, ale dohodli jsme se, že se přesune taky sem. Jezdí tak na dva až tři turnaje za rok. Každý člověk v mém týmu má jinou funkci. Chtěla jsem s sebou mít trošku míň lidí. Normálně jich s sebou vozím pět, v Londýně mám čtyři. Někdy může prospět, když sestavu vyměním. Třeba nyní s sebou nemám kondičního trenéra ani fyzioterapeuta.

Po náročném programu vás čekají dva volné dny. Přijdou vhod?
Asi jo. Na grandslamu jsem mockrát dva dny volna nezažila. Obyčejně to spíš nemám ráda, ale teď se hodí. Necítím se nějak rozbitá, ovšem pro hlavu bude dobré nejít zítra na tenis. V posledních třech týdnech ho bylo hodně (Plíšková během nich odehrála deset zápasů, prohrála jen ten se sestrou Kristýnou v Birminghamu; pozn. red.).

Jak váš volný den bude vypadat?
Asi vyrazím do města něco si koupit. Určitě však nebudu zahálet celý den. Nechci nic podcenit.

V pondělí narazíte na krajanku Karolínu Muchovou. Už na toto derby myslíte?
Zápas je až za dlouho, nechci se unavovat přemýšlením o něm. S Češkami ale nemám problém hrát. S Karolínou jsme se utkaly už na Australian Open, párkrát jsme spolu trénovaly. Známe se. Připravím se jako na každý jiný zápas. Oproti souboji se Sie to bude normální tenis.