Úžasná přestřelka na síti. Anderson s Pellou zvedali fanoušky ze sedadel

- Jan Havlovic

Argentinec Guido Pella si připsal v All England Clubu cenný skalp Kevina Andersona, loňského finalisty, kterého porazil ve třech setech – 6:4, 6:3 a 7:6(4). Fanoušky nadchla zejména výměna z tiebreaku třetí sady, kdy Pella získal zřejmě klíčový bod na 6:4 po úžasné přestřelce na síti.

Guido Pella má ve Wimbledonu spadeno na finalisty. V loňském roce vyřadil ze hry ve druhém kole Marina Čiliče, který tehdy obhajoval účast ve finále. To samé se nyní povedlo devětadvacetiletému Argentinci i v případě Kevina Andersona. I Jihoafričan totiž toužil navázat v All England Clubu na loňskou finálovou účast, nicméně Pella mu vystavil stopvku již ve třetím kole. 

Aktéři tohoto utkání si nechali pro diváky na centrálním dvorci to nejlepší až na samotný konec.

Na světelné tabuli svítil stav 6:4, 6:3, 6:6 a 5:4 pro argentinského tenistu, který šel navíc podávat a usiloval o mečbol. Výměna dospěla do fáze, kdy se oba tenisté ocitli na síti. Famózní přehlídku volejů zvládl lépe Pella, který po vítězném míčku vítězoslavně poklekl na wimbledonský pažit.

Andersona tento moment doslova položil a na následující mečbol soupeře již nenašel odpověď. Osmý hráč světového žebříčku tak neobhájí loňskou finálovou účast a v rankingu vypadne z elitní desítky.

Pro Pellu je to naopak premiérový postup do grandslamového osmifinále, ve kterém narazí na Kanaďana Milose Raonice.