Proč bych se omlouval? vyjel Kyrgios. Nadala trefil úmyslně

- Radek Štohl, Jan Havlovic

Dokud bude na okruhu, nudit se nebudeme. Nick Kyrgios se po vypjatém zápase proti Rafaelu Nadalovi neschovával za žádné fráze a čtvrthodinovou tiskovou konferenci pojal v osobitém stylu. Mimo jiné řekl, že svého protihráče trefil s úmyslem.

Zápas sliboval hodně. Již ve druhém kole se utkali dva naprosto odlišné typy tenisu a především osobností. Vše nedávno vyostřil Kyrgios, australský bouřlivák v polovině května slovně zaútočil na Nadala, o kterém prohlásil, že je velmi nafoukaný.

Ostře sledovaný duel vyzněl lépe pro favorizovaného Nadala, který si výhrou 6:3, 3:6, 7:6(5) a 7:6(3) zajistil místo ve třetím kole. Španělsko-australský souboj ale nabídl několik kontroverzních momentů. Kyrgios například zahrál jeden ze servisů spodem, což publikum „ocenilo“ pískotem.

Ohlas tenisové veřejnosti měla zejména situace ze třetího setu. Kyrgios se ve výměně ostře položil do míčku od základní čáry a trefil Rafaela Nadala, který nabíhal k síti. Omluva? Tu od Nicka Kyrgiose v tomto případě nečekejte.

Australan pak měl na tiskové konferenci co vysvětlovat. „Za co bych se měl omlouvat? Já jsem vyhrál bod. Šel jsem si pro to. Chtěl jsem ho trefit,“ překvapil Kyrgios. „Kolik má ten hráč grandslamů? Kolik peněz na bankovním účtu? Nebudu se omlouvat, chtěl jsem ho trefit do hrudi,“ dodal bez respektu čtyřiadvacetiletý Australan.