Třetinový Wimbledon Krejčíkové. Jak vysvětlila zapeklitou situaci?

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA: Barbora Krejčíková před sezónou oznámila, že se chce více soustředit na dvouhru. A svého slibu se drží i v červenci, když se rozhodla vynechat smíšenou čtyřhru ve Wimbledonu. Taktéž nenastoupila do kvalifikace dvouhry, to však z jiného důvodu.

Pokud byste hledali ve startovní listině kvalifikace dvouhry a smíšené čtyřhry Barboru Krejčíkovou, neuspěli byste. Třiadvacetiletá tenistka z Brna se sice zbavila zdravotních problémů a je fit, přesto hraje pouze čtyřhru po boku Kateřiny Siniakové.

Krejčíková přitom na letošním Australian Open společně s Rajeevem Ramem dokráčela pro svůj třetí grandslamový titul. S Američanem měla hrát i v Paříži, kvůli nemoci ale musela odstoupit. Nyní je dle svých slov připravená. Proč tedy nenastoupí do mixu ani na posvátné londýnské trávě?

„Nechtěla jsem ho hrát. Člověk neví, jak tady dopadne. Odehraju čtyřhru s Katkou a pak co nejdřív přeskočím zpátky na antuku, kde budu hrát dvouhru,“ nastínila své plány Krejčíková, která prožívá skvělou sezónu.

Dosud se zúčastnila pěti ITF turnajů, přičemž vyhrála hned čtyři – ten poslední předminulý týden ve Starých Splavech. Jen grandslamové kvalifikace jí nevyšly, vyhrála na nich jediný zápas ze tří.

V žebříčku se díky úspěchům dere vzhůru a aktuálně je na svém maximu 118. místě. Výraznou pomocí k přiblížení se magické hranici elitní stovky mohla být i wimbledonská kvalifikace, kterou ale česká tenistka vynechala.

„Bylo to takové zapeklité. Kvůli nemoci jsem nevěděla, jak rychle se připravím na turnaje. Netušila jsem, jak se mi bude dařit ve Starých Splavech, jestli to zvládnu fyzicky a jestli nebude doznívat nemoc,“ uvedla Krejčíková.

„Kdyby mi ten turnaj nevyšel, chtěla jsem hrát místo wimbledonské kvalifikace raději menší antukový turnaj, abych si víc zahrála. Po zisku titulu ze Starých Splavů jsem se z něj ale odhlásila, abych se lépe připravila na trávu a na čtyřhru,“ vysvětlila trojnásobná grandslamová šampionka s dodatkem, že s travnatým povrchem nemá ani přes nepříznivou bilanci jedné výhry a čtyř porážek problém.

„Kurty ve Wimbledonu se mi navíc oproti loňsku zdají pomalejší, což mi sedí,“ vyzdvihla Krejčíková.