Pár snů? Murray zaútočí na další wimbledonský titul po boku Sereny

- Filip Lefenda

A je to venku! Partnerkou Andyho Murrayho bude ve smíšené wimbledonské čtyřhře čtrnáctinásobná turnajová vítězka Serena Williamsová. Brit se mixu zúčastní poprvé od roku 2006, Američanka pak dokonce po 21 letech.

Záměr startovat v All England Clubu oznámil Murray minulý měsíc. Dvojnásobný wimbledonský vítěz ve dvouhře se vrací na kurty po operaci kyčle, a proto se tentokrát rozhodl singl na domácím podniku vynechat. O to větší důraz ale tentokrát klade právě na obě deblové disciplíny.

Zatímco v mužské čtyřhře bude startovat s Francouzem Herbertem, aktuálně 21. mužem deblového žebříčku, v té smíšené bude stát po jeho boku legendární Serena Williamsová.

Bývalá světová jednička ve dvouhře i čtyřhře tak dostala přednost před celým zástupem dalších žadatelek. Do páru chtěla s Murraym třeba Maria Šarapovová, ale i třeba pětasedmdesátiletá Billie Jean Kingová, což vyvolalo na sociálních sítích pořádný poprask.

Murray se smíšené čtyřhry na Wimbledonu zúčastní poprvé od roku 2006, celkově pak potřetí. Serena si ji zahrála poprvé a naposledy v roce 1998. Parťáka ji tehdy dělal Bělorus Mirnyj, s nímž si došla pro trofej.

„Na kurtu jsme si hodně podobní, to se mi na něm vždy líbilo,“ vyslovila Williamsová na adresu svého nového spoluhráče. „Je hrozně pracovitý, za to ho obdivuji. V éře, která nabídla spoustu skvělých tenistů, toho dokázal opravdu hodně,“ dodala Američanka.

Wimbledonského mixu se zúčastní celkem 48 párů. Murray s Williamsovou budou mezi nenasazenými. Soutěž bude rozlosována již dnes.