Bolest už několik dní necítím, vyslala naději Kvitová. Na kaskadérku si ale hrát nechce

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA: Loni v pozici velké favoritky v úvodním kole Wimbledonu selhala, letos Petra Kvitová ani přes problémy s levou rukou neponechala nic náhodě. Proti Uns Džabúrové sice několikrát zaváhala, přesto si připsala sympatickou výhru 6:4 a 6:2.

Diváci na kurtu číslo 3 měli štěstí. Vidět Petru Kvitovou hrát na wimbledonské trávě je jedinečný zážitek. A ještě lepší to nejen pro české příznivce je, když lvice Petra vítězí, jako tomu bylo v zápase proti bojovné Uns Džabúrové.

„Tenhle zápas byl nejlepší trénink, jaký jsem mohla mít. Hrála jsem dva sety se soupeřkou, která na tomto povrchu opravdu umí. Dostala jsem se do rytmu,“ libovala si Kvitová, která utkání absolvovala v dobrém psychickém rozpoložení.

„Mé myšlení bylo od prvního míče pozitivní. I když jsem v prvních dvou gemech na returnu nic nevrátila, byla jsem v pohodě. Sama jsem servírovala dobře, což mě hodně těšilo,“ pokračovala devětadvacetiletá Češka, jež přiznala i drobnou nervozitu.

Nejistota v rozumné míře je ale normální, dokonce i přínosná. Hlavní je, že se promyšlený risk vyplatil. A Kvitová za něj byla ráda, jelikož každé vítězství na turnaji velké čtyřky – obzvlášť v All England Clubu – se počítá.

„Posledních pár dní jsem bolest opravdu necítila. Šla jsem do toho a jsem ráda, jak to dopadlo. Nemůžu však vyloučit, že v dalším zápase bolest ucítím a bude konec,“ nastínila horší variantu scénáře Kvitová.

Jak vlastně proti zranění bojuje? Strategie je obsáhlá, nicméně nezahrnuje prášky. „To abych bolest, pokud přijde, cítila. Takový kaskadér zase nejsem. Ruku mám zatejpovanou jak na tréninky, tak na zápasy. Kromě toho ji mažu, nechávám promasírovat, dávám na ni teplo i led,“ vyjmenovala vítězka letošních turnajů v Sydney a Stuttgartu.

Skutečně se nesmí zapomínat na to, že Kvitová zažívá i přes téměř sedmitýdenní pauzu velmi dobrou sezónu. Kromě zmíněných trofejí má na kontě celkem devětadvacet vítězství. Jubilejní třicáté může přidat proti Kristině Mladenovicové, s níž má výrazně pozitivní bilanci 7:1.

„Nehodlám ji podcenit. Přestože jsem ji nedávno porazila v Madridu, nebyl to z mé strany úplně povedený zápas. Ona předvedla docela dobrý výkon. Myslím ale, že má o něco radši antuku než trávu,“ uvedla na adresu své příští oponentky dvojnásobná wimbledonská šampionka.