Plíšková si pochvaluje novinky ve své hře. Pomůžou jí v Londýně prorazit?

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA: Přišla, viděla a rychle zvítězila. Tak by se dal popsat týden snů Karolíny Plíškové. Na trávě v Eastbourne bez sebemenšího zaváhání získala čtrnáctý titul kariéry, což jí dává slušné šance do Wimbledonu. Aktuálně nejlepší Češka žebříčku však v All England Clubu dosud neprorazila. I proto je před turnajem raději opatrnější.

Karolína Plíšková si z Eastbourne podle svých slov přivezla dobrou náladu. A aby taky ne. Vždyť tam podruhé získala titul. Tentokrát navíc ve velkém stylu, vždyť při velkolepé jízdě neztratila ani set, navíc ve finále vyřídila úřadující wimbledonskou šampionkou Angelique Kerberovou 6:1 a 6:4.

„Cítím se dobře, ne rozbitě,“ prozradila po tréninku, který už absolvovala v All England Clubu. „Možná jsem v nejlepší formě, co jsem kdy byla. Dlouho se mi nestalo, abych takhle profrčela turnajem. Pořád jsem si říkala, že už musí přijít obtížnější zápas,“ líčila sedmadvacetiletá Plíšková.

Řádná bitva ale nepřišla. Za dokonalým týdnem české ranařky stojí mimořádně kvalitní hra. Kromě tradičně silného servisu a agresivních úderů se v Eastbourne mohla spolehnout i na lepší pohyb včetně obrany.

„Hodně lidí mě za defenzivu chválilo, cítila jsem to stejně. Nebudu samozřejmě jako Kerberová nebo Halepová, ale vrátila jsem toho dost,“ komentovala spokojená šampionka, jíž se dařilo vypořádat i s nižšími míči, tolik typickými pro travnatý povrch.

„Tráva je oproti antuce za odměnu, ta v Paříži mi přišla obzvlášť těžká. Do hry jsem hodně zapojila čop. Na antuce nefungoval, na trávě naopak ano. Čop občas používám i z forhendu. Myslím, že to víc sedí mojí hře,“ uvedla světová trojka.

Zdá se, že před Wimbledonem všechno vypadá nadějně. Ale pozor! Plíšková v All England Clubu teprve loni poprvé prošla do osmifinále. To při celkových sedmi účastech není lichotivá bilance.

„S trenérkou Conchitou Martínezovou se nebavíme o tom, že bych měla jít daleko. Necháváme to být,“ nepřipouští si pozici jedné z favoritek Plíšková, která vstoupí do turnaje už v pondělí na kurtu č. 2 duelem proti Lin Ču.

„Neznám ji. Připravená ale budu, nechci to v žádném případně podcenit,“ zakončila česká jednička.