Na Martincovou dolehlo kouzlo Wimbledonu. Co prozradila o vyhrávacím oblečení?

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA: Být poprvé v All England Clubu, navíc jako úspěšná kvalifikantka, musí být krásný pocit. Své o tom ví Tereza Martincová, která se už v nejslavnějším tenisovém areálu světa připravuje na start v hlavní soutěži Wimbledonu.

V úterý to vypadalo, že Tereza Martincová skončí jako ve třech předešlých letech v prvním kole wimbledonské kvalifikace. Nyní je z ní účastnice hlavní soutěže londýnského grandslamu. Poprvé tak může docenit nádheru slavného All England Clubu.

„Nevím, jak bych ten pocit vysvětila. Je to zkrátka jiné než na ostatních turnajích i grandslamech,“ uvedla pro Tenisový svět čtyřiadvacetiletá Martincová, která dále prozradila, že po výhře ve finále kvalifikace usnula až ve dvě hodiny v noci.

Jaký je to pocit být poprvé v životě v All England Clubu?
Je to neskutečné. Má to svoje kouzlo, dolehlo to na mě. Je to nejhezčí grandslam. Já jsem říkala, že tady nechci jít předtím, než se sem dostanu jako hráčka. Jsem ráda, že jsem to neudělala, protože teď opravdu vidím, jaké to je.

V čem kouzlo wimbledonského areálu spočívá?
Je to všechno jiné, ať už vezmu třeba vzhled. Celkově mi atmosféra přijde jiná než na všech ostatních grandslamech. Přece jenom je to Wimbledon. Nevím, jak bych to vysvětlila.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Maybe sometime babe ?™️☺️????

Příspěvek sdílený Tereza Martincova_official (@terezamartinec),Čen 28, 2019 v 9:00 PDT

Máte za sebou už nějaké tréninky. Jaká je tady tráva?
Nemůžu to srovnávat s Roehamptonem. (smích) Kurty jsou skvělé. Přestože ty tréninkové jsou už ohranější, stále jsou o dost rovnější než v kvalifikaci. Vím, že na tréninkových kurtech je tráva vyšší, takže míče na nich víc sednou. Zápasové dvorce budou rychlejší, což mi nevadí.

Jak jste strávila čas po kvalifikaci?
Po finálovém zápase jsem usnula až tak ve dvě ráno. Den poté jsem si odpočinula, byla jsem si projít areál. Moc se mi líbí zdejší šatna, kurty i organizace. Byla jsem na masáži, regenerovala jsem. Pak už jsem najela na standardní režim.

Rezervaci v hotelu jste prodloužila bez problémů?
V pohodě, můžeme zůstat ve stejném hotelu. Organizačně je to tady super. (úsměv)

V prvním kole vás čeká Ja-fan Wang, což je poměrně přívětivý los. Co jste o ní zjišťovala?
O soupeřce potřebuju vědět jenom základní věci. Jestli hraje agresivně, vrací, hraje čop, něco o servisu. Ale moc se v tom nepídím, nestuduju videa. Soustředím se na sebe. Možná se na ni ale zeptám Maky (Vondroušová čínskou tenistku porazila v prvním kole Roland Garros; pozn. red.).

Nastoupíte ve vašich šťastných šortkách, které jste si sama vystříhala?
Vždy jsem dávala na vyhrávací oblečení. (smích) Na tohle mám takovou úchylku. Mám svoje oblíbené tříčtvrťáky. Lidi se mě hodně ptají, proč v nich hraju, i když je teplo. Říkám jim, že se mi s nimi zadařilo.

Mají ale také praktickou funkci. Když jsem na returnu, opírám se rukama o nohy. A když mám zpocené nohy, podjíždí mi to. Tříčtvrťáky právě tomu zabraňují. Uvidím, jestli v nich nastoupím.

Šortky tak oblíbené nemám, to byla „krizovka“. I když jsem v nich vyhrála finálový zápas, nejsem na ně tak vázaná. (smích)