Američané poměřovali velikosti. Volba poháru schytala kritiku

- Jan Havlovic

Finalisté mužského turnaje v Eastbourne byli odměněni při slavnostním ceremoniálu památečními poháry. Vítězný Taylor Fritz obdržel blyštivou stříbrnou trofej, poražený Sam Querrey dostal od pořadatelů „pouze“ malou skleněnou nádobu. Při pohledu na společnou fotografii působí poměr velikostí obou trofejí vcelku úsměvně, což potvrzují i tenisoví fanoušci na sociálních sítích.

„Jsou si pořadatelé turnaje v Eastbourne jistí velikostí trofeje pro poraženého finalistu?“ napsal uživatel Ricky Dimon na Twitteru.

K příspěvku přiložil fotografii finalistů travnatého turnaje v Eastbourne. Vítězný Američan Taylor Fritz má blyštivou stříbrnou trofej, kdežto jeho krajan Sam Querrey dostal od pořadatelů malou skleněnou nádobu.

„Ideální na zmrzlinu,“ okomentoval v nadsázce jeden z diskutujících. „Vypadá to jako sklenička na víno,“ dodal další z fanoušků.

O poznání větší trofej si Taylor Fritz vysloužil díky výhře 6:3, 6:4 ve finálovém souboji se Samem Querreym. Právě Fritz bude soupeřem Tomáše Berdycha v prvním kole dvouhry na letošním Wimbledonu.