Zmatená Serena nevěděla, kdo je světovou jedničkou. Jak to bylo s Thiemem?

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA: Tisková konference Sereny Williamsové tentokrát žádný problém nepřinesla. Američanka na letošním Roland Garros čelila obvinění, že z hlavní tiskové místnosti vyhnala Dominica Thiema. Podle ní to ale bylo jinak. Kromě detailního popisu zmíněného incidentu zaujala slavná tenistka v Londýně tím, že nezná některé reálie bílého sportu.

Serena Wiliamsová působila na tiskové konferenci před Wimbledonem klidným dojmem. Přítomným reportérům dala dostatek prostoru, a tak mohli zjistit detaily o pařížské „kauze Thiem“ i zájmu sedmatřicetileté tenistky o smíšenou čtyřhru.

Američanka, která v All England Clubu zvedla sedmkrát nad hlavu trofej pro vítězku dvouhry, nejprve vysvětila, jak to na Roland Garros bylo s vyhnáním Dominica Thiema z hlavní tiskové místnosti.

„Požádala jsem pořadatele, ať mě dají do menší místnosti, ale oni nechtěli. Řekli, ať zůstanu v té hlavní,“ vrátila se k trapnému momentu Williamsová. „Pomyslela jsem si, že se k Thiemovi chovají hrubě. Nikdy ho neměli vyhodit. Pak jsem s ním o tom mluvila. Mám ho ráda, je to neuvěřitelný hráč,“ doplnila na adresu rakouského tenisty.

Zatímco měsíc staré události z Francie si sedmatřicetiletá Williamsová pamatovala velmi dobře, k těm novějším potřebovala výraznou nápovědu. Když jí novináři položili otázku na novou světovou jedničku, netušila, že to je Ashleigh Bartyová.

„Hmm, to jsem nevěděla,“ přiznala Američanka. Pak už ale neponechala nic náhodě a pro australskou tenistku měla jen slova chvály. „Jsem za ni šťastná. Je to nejmilejší holka na okruhu. Její hra je krásná, dělá všechno správně,“ komentovala Williamsová, která dle předpokladů neunikla ani populárnímu dotazu britských novinářů na potenciální smíšenou čtyřhru s Andym Murraym.

Skotský hráč totiž stále hledá parťačku. „Jsem volná. Cítím se dobře, takže jsem definitivně k mání,“ uvedla s náznakem úsměvu wimbledonská šampionka z mixu z roku 1998.

Jestli to Serena se smíšenou čtyřhrou v All England Clubu myslela vážně, nechtěla prozradit. Fanoušci se její rozhodnutí dozví nejpozději ve středu 3. července. Právě tehdy pořadatelé odtajní startovní listinu mixu.