WTA

Nezastavitelná! Plíšková ve finále Eastbourne nedala šanci Kerberové

- Radek Štohl

Karolína Plíšková se v Eastbourne dočkala čtrnáctého titulu kariéry, z místního podniku si odvezla druhou trofej. Češka ve finále přehrála loňskou vítězku Wimbledonu Angelique Kerberovou 6:1, 6:4, k výhře si vypomohla sedmi esy.

Jak už tomu na turnaji bylo zvykem, Karolína Plíšková vlétla do zápasu ve velkém stylu. Ve druhé hře vzala protihráčce servis a za pouhých devět minut vedla 3:0.

Ačkoliv Plíšková ve čtvrtém gemu nevyužila tři brejkboly v řadě, přesto se ujala vedení 4:0 a šla na podání. V dané chvíli neproměnila jeden gembol a soupeřce nabídla brejk. 

Česká tenistka se však nenechala rozhodit a potřetí v zápase byla na returnu úspěšná, v dané chvíli proměnila třetí brejkbol. Za stavu 5:1 sice musela odvracet hrozbu protihráčky, za 30 minut hry však úspěšně uzavřela první sadu.

Rovněž začátek druhého setu vyšel Karolíně Plíškové na jedničku. Ihned v první hře si vypracovala dvě šance na brejk, přičemž tu druhou již využila. Následně neměla s potvrzením sebemenší problémy, zásluhou čehož vedla 2:0.

Během třetí až šesté hry se situace trochu uklidnila. Tenistky na servisu nezaváhaly, ke všemu ani nenabídly žádnou příležitost na brejk. Vše se mohlo změnit za stavu 2:4 z pohledu Kerberové.

Němka při vlastním podání nabídla soupeřce tři brejkboly, Plíšková však ani jeden nezužitkovala ve svůj prospěch. Dramatičnosti celého gemu dodalo pět shod. S psychikou české hráčky to výrazně nezacloumalo, v osmé hře na servisu jen musela odvracet stav 15:30.

Ve zbývajících dvou gemech si tenistky již udržely servisy, Karolína Plíšková tak mohla slavit druhou trofej z místní akce. Celkově se pro ni jednalo o čtrnáctý titul kariéry. 

„Hodně jsme se spolu tahaly. Myslím si, že Angie je jedna z nejlepších hráček na tomto povrchu. Ve skutečnosti ani nevím, co mi zde tak sedí. Dostala jsem se do tří finále, dvě z nich jsem vyhrála. Zdejší obecenstvo je neuvěřitelné, tenis na této akci si užívám," prohlásila při slavnostním ceremoniálu Karolína Plíšková.

WTA

Nature Valley International Eastbourne (ženy, GBR, 684 080, EUR, tráva)
Finále dvouhry
Angelique Kerberová (GER, 5.)[4] – KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (3.)[2] 1:6, 4:6