Wimbledon: Česká naděje žije! Čorič se musel odhlásit, Rosol vyčkává

- Radek Štohl

Český tenis by ve Wimbledonu mohl mít tři zástupce v mužské dvouhře. Během sobotního dne se z hlavní soutěže odhlásil Borna Čorič, na jehož místo se dostal lucky loser Brayden Schnur. Pokud by odstoupil ještě jeden tenista, mezi smetánkou se objeví Lukáš Rosol.

Roland Garros 2019. Tehdy se Lukáš Rosol naposledy ocitl v hlavní soutěži grandslamového turnaje. Po více jak měsíci znovu žije šance, že si mezi elitou zahraje. Relativně stačí málo, ale pořád je k tomu velmi daleko...

Dva dny před začátkem třetího grandslamu sezóny totiž ze slavného podniku odstoupil Borna Čorič. Chorvatský tenista nestihl doléčit zranění zad, které utrpěl na přípravném turnaji v Halle, kde nemohl obhájit loňský titul. V hlavní soutěži grandslamové akce se tak Čorič neobjeví poprvé od roku 2014, což je k jeho věku úctyhodná bilance. Až v listopadu oslaví třiadvacáté narozeniny.

Odhlášení Čoriče mělo za následek změnu dolní části pavouka. Na jeho místě se objeví Ital Matteo Berrettini, který by tak již v osmifinále mohl vyzvat jednoho z favoritů turnaje Rogera Federera. 

Největší radost muselo odstoupení chorvatského hráče udělat Braydenu Schnurovi, třiadvacetiletý hráč z Kanady se do hlavní soutěže dostal jako lucky loser. 

A jako potenciální lucky loser, tedy šťastný poražený ze třetího kola wimbledonské kvalifikace, nyní vyčkává Lukáš Rosol.

Zkušený Čech v úvodním kole nástražných bojů smetl třicetiletého Španěla, kterým byl Sergio Gutiérrez Ferrol, 6:3, 6:0. Ve druhém utkání vybojoval finále kvalifikace poté, co přehrál veterána Guillermo Garciu-Lopeze 8:6 ve třetím setu.

Závěrečný duel však Rosolovi nevyšel podle představ. V zápase hraném na tři vítězné sety podlehl skvěle hrajícímu Jūiči Sugitovi 4:6, 3:6, 2:6.

Pomůže mu některý ze soupeřů a zúčastní se posedmé v kariéře hlavní soutěže Wimbledonu? Rosol v danou variantu stále doufá, během sobotního dne si v All England Clubu naplánoval hned dva tréninky. Času však nezbývá dost...