WTA

Dominantní Plíšková! V semifinále Eastbourne vyřídila světovou čtyřku

- Radek Štohl

Karolína Plíšková si suverénně kráčí za druhým titulem z Eastbourne. Druhá nasazená hráčka turnaje v semifinále zametla se čtvrtou tenistkou světa Kiki Bertensovou 6:1, 6:2. Češka během necelé hodiny využila tři ze sedmi brejkbolů, přičemž své protihráčce na returnu nenabídla jedinou šanci. Úspěšnost prvního servisu Plíškové se přitom pohybovala pod 50%. Vítězka podniku z roku 2017 se o titul potká s Angelique Kerberovou.

Formu si lépe ani načasovat nemohla. Již v pondělí se rozjíždí hlavní část Wimbledonu a Karolína Plíšková nahání soupeřkám hrůzu. Na turnaji v Eastbourne bravurně zvládla všechny čtyři zápasy, ve kterých přišla o pouhých čtrnáct gemů. Jednou nadělila kanára, naposledy její skvělou hru okusila Kiki Bertensová.

A to i přes skutečnost, že Plíškové se příliš nedařilo na prvním podání. Úspěšnost činila jen 49%...

České tenisce se výborně povedl nástup do semifinálového střenutí. Již ve druhé hře si vypracovala tři brejkboly v řadě. Ten druhý využila a následně také potvrdila. Ačkoliv se jednalo o gem, kdy se během celého zápasu nejvíce trápila na servisu. Brejkbol sice řešit nemusela, dvakrát se však musela vypořádat se shodou.

Ve zbytku úvodního dějství Plíšková přidala ještě jeden brejk, při vlastním servisu naopak ztratila už jediný fiftýn. Přesně za půl hodiny hry se tak mohla radovat ze zisku první sady.

Do druhé sady vstoupila Bertensová čistou hrou na podání, ve třetí hře ovšem české soupeřce znovu nabídla brejk. Karolína Plíšková se k totožné situaci dostala také za stavu 3:1. Jen pro představu, mezi třetí a šestou hrou druhého setu Plíšková ztratila jen dva míčky. Další průběh zápasu si již pohlídala a po 58 minutách slavila postup do finále.

„Asi musí být něco zvláštního ve vzduchu," smála se po skončení duelu vítězka zápasu. „Jsem šťastná za to, jakým způsobem jsem udržela hru po celý zápas. Není to úplně snadné, jelikož každé utkání je trochu větrno. Myslím si však, že se má hra zlepšuje," dodala Plíšková, která se o trofej utká s Angelique Kerberovou.

Tenistky se na trávě proti sobě utkaly jen jednou, před čtyřmi lety v Birminghamu Češka prohrála 7:6(5), 3:6, 6:7(4). Přijde odveta?

WTA

Nature Valley International Eastbourne (ženy, GBR, 684 080, EUR, tráva)
Semifinále dvouhry
Kiki Bertensová (NED, 4.) – KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (3.) 1:6, 2:6