VIDEO: Neskutečný cit v ruce! Vondroušová se blýskla neobvyklým úderem u sítě

- Jan Vojkůvka

Je zpátky na dvorcích a spolu s ní je zpět i neuvěřitelná variabilita úderů. Řeč není o nikom jiném než o Markétě Vondroušové. Její pestrá hra diváky baví a stejně tak tomu je i na turnaji v Eastbourne, kde v prvním kole proti Saj-saj Čeng zahrála především hlavou.

Vondroušová tušila už ve chvíli, kdy nabíhala k síti, že ten míček nebude jen tak. Za stavu 1:0 a 15:0 ve druhém setu se ve výměně dostala do útoku, ale Čeng se rozhodla jít do protiútoku.

Česká tenistka po náběhu na síť věděla, že zkrátit hru může být riskantní, a že Čeng by úder na jistotu mohla přetavit v prohoz. Zahrála tak v krkolomné pozici u sítě nízký lob, kterým přehodila soupeřčinu natahující se raketu. A vysloužila si zasloužený potlesk.

Stále ještě osmnáctiletá Češka vstoupila do generálky na Wimbledon vítězně, Saj-saj Čeng porazila 6:2, 6:3.

„Na trávě jsem zatím moc zápasů neodehrála, takže z této výhry mám velkou radost. Myslím, že jsme odehrály slušný zápas," měla po úspěšném přechodu z antuky na trávu radost česká hráčka.

Radost z premiérové výhry na trávě, kde sám hrával rád, měl i trenér Honza Hernych: „Maky zvládla výborně první zápas na trávě. Dobře servírovala a returnovala. Vytvářela si tak tlak proti rychlonohé soupeřce."

Ve druhém kole se Vondroušová střetne s Belgičankou Mertensovou, kterou dokázala porazit letos v Miami. „Já ji porazila letos na betonu, ona mě loni na antuce, takže tohle bude zase úplně něco jiného," ví česká reprezentantka.