WTA

WTA Eastbourne: Plíšková favoritkou, Vondroušová znovu v akci. Přijde český duel?

- Radek Štohl

Čtyři české tenistky se představí na podniku WTA v Eastbourne. Druhou nejvýše nasazenou hráčkou turnaje bude Karolína Plíšková, kterou ještě doplní Markéta Vondroušová, Barbora Strýcová a také Kateřina Siniaková. Turnaj se rozjíždí už během nedělního poledne.

Dle papírových předpokladů by největší favoritkou měla být první nasazená Ashleigh Bartyová (2. místo světa). Vítězka French Open se na úvod dočká volného losu, ve druhém kole se utká s vítězkou zápasu Jevgenija Rodinová (76.)/Ons Jabeurová (63.).

Mezi dalšími vysoce nasazenými se nachází Kiki Bertensová (4.), Angelique Kerberová (6.), Elina Svitolinová (7.), Simona Halepová (8.) nebo právě Karolína Plíšková (3.), česká tenistka bude mít rovněž v prvním kole volný los.

Ve svém úvodním zápase na turnaji se bývalá světová jednička utká buď s krajankou Kateřinou Siniakovou (38.) nebo Ruskou Margaritou Gasparyanovou, obě hráčky v neděli odpoledne svedou vzájemný duel. V osmifinále by na Plíškovou mohla narazit další Češka Markéta Vondroušová (16.).

Nedávná finalistka French Open se od úspěšného francouzského tažení představí vůbec poprvé. Na devatenáctiletou hráčku přitom nebude čekat žádná snadná úloha, vyzve ji Číňanka Saj-saj Čeng (44.). V případě postupu se Vondroušová utká s lepší z dvojice Monica Puigová (53.)/Elise Mertensová (21.).

Poslední českou tenistkou do kvarteta je Barbora Strýcová. Semifinalistka z Birminghamu je naši jedinou zástupkyní v horní polovině pavouka a na úvod se střetne s Polonou Hercogovou (61.). Přejde-li první kolo, následně změří síly buď s Čchiang Wang (15.) nebo Magdou Linetteovou (75.).

Kompletní los je zde.