Macha Lake Open: Krejčíková smetla Allertovou a potvrdila famózní bilanci. Kde se zastaví?

- Radek Štohl

Finále ženské dvouhry Macha Lake Open patřilo Barboře Krejčíkové. Třiadvacetiletá tenistka napotřetí porazila Denisu Allertovou, se kterou si poradila 6:2, 6:3, a počtvrté v řadě v ITF World Tennis Tour získala titul. Její vítězná série se tak v této kategorii protáhla na dvacet zápasů.

Krejčíková při cestě do finále absolvovala dva třísetové zápasy, v osmifinále dokonce musela otáčet. Nasazená jednička však nepříjemné duely ustála a v semifinále neměla slitování s Laurou-Ioanou Paarovou, Rumunku porazila dvakrát 6:2.

Její finálová soupeřka měla o poznání těžší los. Ve druhém zápase na turnaji zvládla klání proti druhé nasazené Rebecce Šramkové, kterou přehrála 6:3, 6:4. Allertová následně vyzrála na bývalou 35. hráčku dvouhry Olgu Govorcovovou, jediný "tříseťák" svedla v semifinále s Alexandrou Cadantuovou (6:4, 6:7, 6:4).

Finále tak slibovalo velmi vyrovnaný výsledek, opak se ale stal pravdou...

Základy konečného skóre byly položeny na samém začátku. Krejčíková hned v úvodní hře získala čtyři brejkboly, ten poslední využila a okamžitě tak vzala protihráčce servis. V další dlouhé hře třiadvacetiletá hráčka ke všemu odvrátila šanci Allertové. První dějství nabídlo už jediný brejkbol, za stavu 3:1 ho využila znovu Krejčíková, za dvatřicet minut tak získala první set 6:2.

První nasazená také úspěšně vstoupila do druhé sady. Ve druhém gemu podruhé v utkání zažehnala hrozbu soupeřky, v další hře na returnu naopak potřetí v duelu proměnila brejkbol. To se opakovalo ještě v závěrečném gemu, po kterém se Krejčíková radovala z čtvrtého titulu v kategorii ITF World Tennis Tour za sebou.

Ohlasy po zápase:

Finále dvouhry
BARBORA KREJČÍKOVÁ (138.)[1] –DENISA ALLERTOVÁ (404.)[WC] 6:2, 6:3


Galerie