Denní menu, 22.6.2019: Strýcová v boji o finále skončila na raketě světové dvojky, ve čtyřhře postupuje

- Jan Vojkůvka

Nic snadného nečekalo v Birminghamu na Barboru Strýcovou. Česká tenistka se na travnatém turnaji pokusila překvapit favorizovanou Ashleigh Bartyovou, ale v utkání neproměnila žádný z pěti brejkbolů a své třetí finále v této destinaci nevybojovala. Ve čtyřhře si poté se Su-wej Sie spravila náladu a kýžený postup do souboje o titul vybojovala. Semifinále čekalo na české tenistky rovněž ve Starých Splavech a Klostersu.

NA ROZJEZD

11:00

ČEŠKY VYBOJOVALY DOMÁCÍ FINÁLE: České tenistky opanovaly semifinálové boje ve Starých Splavech. Tříhodinovou řež má za sebou Denisa Allertová, jež vydřela postup přes sedmou nasazenou Cadantuovou a ve finále vyzve turnajovou jedničku Barboru Krejčíkovou. Ta naopak ve svém utkání dominovala.

Podrobněji se turnaji ve Starých Splavech věnujeme v samostatném článku.

 

HLAVNÍ CHOD

12:30

STRÝCOVÁ NA SVĚTOVOU DVOJKU NEVYZRÁLA: Barbora Strýcová (51.) nedokázala v anglickém Birminghamu najít recept na světovou dvojku Ashleigh Bartyovou. S favorizovanou Australankou prohrála ve dvou setech 4:6, 4:6. Ve druhém setu byla blízko vedení, když hned ve druhé hře měla dva brejkboly. Využít je ovšem nedokázala, stejně jako neproměnila tři brejkboly v sadě první. Bartyová o svém vítězství definitivně rozhodla v deváté hře, kdy prorazila servis české hráčky a duel dopodávala. Ve finále si Australanka zahraje nejen o titul, ale i o post světové jedničky. – Barbora Strýcová (51.) x Ashleigh Bartyová (AUS, 2.) 4:6, 4:6

 

A KDO NEMÁ DOST...

11:00

KVALIFIKANTKA BAYEROVÁ ÚTOČÍ NA FINÁLE: Na turnaji ve švýcarském Klostersu se česká tenistka Michaela Bayerlová postavila k semifinálovému souboji s Brazilkou Nathaly Kurataovou. Bayerlová se do semifinále prokousala z kvalifikace a její pouť turnajem je prozatím parádní. V hlavní soutěži totiž neztratila ani set. Zápas s Kurataovou ovšem byl za stavu 3:3 přerušen a následně kvůli dešti odložen na neděli. – Nathaly Kurataová (BRA, 635.) x Michaela Bayerlová (730.) 3:3 odloženo

Češi v akci

Strýcová vybojovala finále ve čtyřhře
Porážku v semifinále dvouhry hodila Barbora Strýcová rychle za hlavu a v semifinále čtyřhry spolu se Su-wej Sie předvedly doslova krasojízdu do souboje o titul. Za pouhých 58 minut zvítězil česko-tchajwanský pár 6:0, 6:3 nad duem Ostapenková, Voskobojevová a o turnajový primát si zahrají s německo-nizozemskou dvojicí Grönefeldová, Schuursová.

ATP/WTA

Nature Valley Classic Birmingham (ženy, GBR, 1 006 263 USD, tráva)
Semifinále dvouhry
BARBORA STRÝCOVÁ (51.) – Ashleigh Bartyová (AUS, 2.) 4:6, 4:6
Semifinále čtyřhry
Ostapenková (LAT), Voskobojevová (KAZ) – Sie (TPE), STRÝCOVÁ 0:6, 3:6

ITF World Tennis Tour

Macha Lake Open, Staré Splavy (ženy, CZE, 60 000 + H USD, antuka)
Semifinále dvouhry
Alexandra Cadantuová (ROU) – DENISA ALLERTOVÁ 4:6, 7:6(3), 4:6
BARBORA KREJČÍKOVÁ – Laura-Ioana Paarová (ROU) 6:2, 6:2

ITF Women's Open Klosters (ženy, SUI, 25 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
Nathaly Kurataová (BRA, 635.) – MICHAELA BAYERLOVÁ (730.) 3:3 přerušeno, odloženo