Bouřlivák končí. McEnroe ukončil spolupráci s Raonicem

- Daniel Kubelka

Americká tenisová legenda John McEnroe ukončila spolupráci s aktuální světovou šestkou Milosem Raonicem. Sedmapadesátiletý McEnroe se pro rozchod s finalistou letošního Wimbledonu rozhodl kvůli své práci komentátora pro televizní stanici ESPN.

Dva dny před startem US Open tak přišel Raonic o svého kouče nebo spíše poradce, kterého angažoval před startem letošní travnaté sezóny. Společně pak dosáhli na dosud největší úspěch Kanaďanovy kariéry na grandslamech, když cestu pětadvacetiletého hráče za triumfem zastavil až v finále Brit Andy Murray.

Spolupráce bývalého skvělého tenisty McEnroea a Raonice měla pokračovat i po skončení travnaté sezóny, kdy se oba dohodli na pokračování. Nyní je tomu však konec.

„Bude to nejlepší ukončit, ulehčí to život nám všem,“ prohlásil McEnroe v konferenčním hovoru stanice ESPN, pro kterou komentuje. Ačkoliv šéfovi stanice role americké legendy jako trenéra nevadí, nic to na názoru McEnroa již nezměnilo. Američan by dle svých slov totiž rád vycházel se všemi hráči na okruhu bez rozdílu stejně a toto jeho rozhodnutí mu v tom prý pomůže.

„Myslím si, že je to nejlepší a také nejsnadnější rozhodnutí ukončit tu spolupráci nyní. Milos má k dispozici dva výborné trenéry,“ narážel McEnroe na trenérský tým Raonice, který tvoří Carlos Moya a Ricardo Piatti.