VIDEO: Nejlepší výměna v historii turnaje? Krásná nominace, potěší, libuje si Štěpánek

- Filip Lefenda

Od toho okamžiku už uplynulo pět let. Jeho hlavní aktér mezitím pověsil raketu na hřebík, na jeho počínání se ale stále vzpomíná. Právě dnes startuje v londýnském Queen's Clubu oblíbený travnatý turnaj. Oficiální videokanál ATP při této příležitosti připomněl dech beroucí výměnu mezi Radkem Štěpánek a Felicianem Lópezem z roku 2014, kterou označil jako možná tu vůbec nejlepší v historii celého podniku.

"Nejlepší výměna, která kdy byla viděna v Queensu?" stojí u videa z tiebreaku úvodního setu. Štěpánek sice tehdy semifinále se španělským protivníkem prohrál 6:7(7) a 4:6, nejsilnější okamžik zápasu však putoval na jeho konto.

Neuvěřitelná výměna, v níž se Štěpánek prezentoval naprosto fantastickou obranou, zvedá dodnes tenisové příznivce ze sedadel. "Byla to celkem honička," zavzpomínal čtyřicetiletý tenista na svůj počin u příspěvku. 

"Krásná nominace, potěší," liboval si rovněž majitel pěti singlových a osmnácti deblových titulů z okruhu ATP, jenž se velkolepou exhibicí rozloučil loni v říjnu se svou bohatou kariérou. 

Položme tedy otázku ještě jednou: Jde o nejlepší výměnu, kterou kdy turnaj v Queen´s Clubu viděl? Za nás jednoznačně! 


Galerie