Pět nejlepších zápasů Sereny Williamsové na US Open

- Jan Vojkůvka

Již tradičně bude patřit k hlavním favoritkám na US Open fenomenální Američanka Serena Williamsová, držitelka 22 grandslamových titulů, která bude letos ve Flushing Meadows usilovat nejen o další rekordní triumf, ale bude také odrážet snahu Angelique Kerberové v cestě za sesazením své osoby z trůnu první hráčky světa.

Server Tennis World sestavil žebříček pěti nejlepších zápasů Sereny Williamsové na dvorcích v New Yorku, na jehož základě pro Vás přinášíme souhrn toho nejlepšího, co Serena na US Open odehrála.

5) Finále 2014 proti Caroline Wozniacké
Rok 2014 se zapisuje v historii Sereny Williamsové jako poslední ročník, během něhož dokázala ovládnout domácí grandslam. Po loňském výpadku v semifinále tak má na co navazovat. Právě roku 2014, kdy vyhrála nad dánskou kamarádkou dvakrát 6:3, nedala svým soupeřkám ve Flushing Meadows příliš šancí a ani ve finále neměla slitování.

4) Finále 1999 proti Martině Hingisové
Těžko uvěřit tomu, že už je to 17 let, kdy Serena Williamsová poprvé pozvedla nad hlavu trofej na US Open. Tehdy první nasazenou legendární Švýcarku Martinu Hingisovou, která téhož roku vyhrála Australian Open a French Open, porazila ve dvou setech 6:3, 7:6 a načala svou dlouhou cestu za 22 grandslamovými triumfy.

3) Čtvrtfinále 2008 proti Venus
Odehrály proti sobě 27 zápasů, přesto jejich bitvy nikdy neomrzí. Sestry Williamsovy spolu svedly nejen finálové souboje, ale mnohdy se potkaly v pavouku i mnohem dříve, stejně jako roku 2008, kdy ve čtvrtfinále US Open Serena udolala svou sestru ve dvou tiebreacích a nakonec si i dokráčela pro svůj, v pořadí, třetí titul z Flushing Meadows.

2) Čtvrtfinále 1999 proti Monice Selešové
Vraťme se zpět na začátek do roku 1999, kdy ve čtvrtfinále mohla cesta Sereny za premiérovým titulem také skončit. V souboji generací s legendární Monicou Selešovou prohrála Serena úvodní sadu 4:6, aby následně duel se svou krajankou otočila po setech 6:3, 6:2 a zvrátila nepříznivý vývoj zápasu, který možná tak trochu nastartoval mladou Američanku k zářivé budoucnosti.

1) Finále 2012 proti Victorii Azarenkové
Davy šílely, zápas gradoval! V roce 2012 se proti sobě v bitvě o titul utkaly Serena Williamsová a Victoria Azarenková v památné bitvě, kterou Williamsová vyhrála 6:2, 2:6, 7:5 a po posledním míčku šťastně padla k zemi a užívala si ovace publika. Tento duel měl pokračování i o rok později a znovu ho tehdy ovládla Williamsová. Roku 2012 však nastartovala cestu za čistým hattrickem, když získaly triumfy v letech 2012, 2013 a 2014.