Přelomový rok pro French Open. Zastřešení centru i socha pro legendu

- Jan Havlovic

Krátce po skončení letošního French Open již pořadatelé v Paříži pracují na přípravě nadcházejícího ročníku. Největší novinkou a inovací bude vybudování zatahovací střechy nad centrálním dvorcem Philippa Chatriera. Pro fanoušky je ale daleko zajímavější zprávou to, že pořadatelé zatím podle neoficiálních informacích chystají sochu pro legendu místního turnaje – Rafaela Nadala!

Grandslamový turnaj v areálu Rolanda Garros byl dosud posledním podnikem z velké čtyřky, na kterém neměl ani jeden z tenisových dvorců zatahovacích dvorců. V případě deště se tak kompletní program musel odložit, to už však od příštího ročníku nenastane.

Pořadatelé pařížského grandslamu totiž plánují vybudovat nad centrálním dvorcem Philippa Chatriera zatahovací střechu. Tato akce budou vyvrcholením celé rekonstrukce, kterou rozlehlý areál Rolanda Garrose v posledních měsících prošel. Místní centrální dvorec byl před letošním ročníkem kompletně osazen novými sedačkami, to platí i v případě kurtu Suzenne Lenglenové.

Pro fanoušky přichází ještě jedna zajímavá zpráva. V areálu bude vybudována socha na počest legendy místního grandslamu. A tou legendou nemůže být nikdo jiný než Rafael Nadal, dvanáctinásobný vítěz French Open!

S informací o plánovaném vybudování sochy přišel web We Love Tennis, ale na oficiální potvrzení ze strany pořadatelů se zatím čeká.

Nikdo však nepochybuje o tom, že legenda formátu Rafaela Nadala by si sochu v areálu Rolanda Garrose bezpochyby zasloužila.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Victory @rafaelnadal | #RG19 ? Cédric Lecocq / FFT #RolandGarros #Nadal #RafaelNadal #12 #tennis #Paris

Příspěvek sdílený Roland-Garros (@rolandgarros),Čen 10, 2019 v 1:47 PDT