Nejlépe placení tenisté světa? Tohle jméno vás překvapí

- Jan Vojkůvka

Žebříček magazínu Forbes odhalil hodně nečekané jméno, které se řadí mezi tři nejlépe placené tenisty. Asi není nijak nečekané, že mezi první trojicí figurují Roger Federer s Novakem Djokovičem. Ale pokud byste si mysleli, že třetím do party je Rafael Nadal, mýlili byste se. Třetím nejlépe placeným mužským tenistou je Japonec Kei Nišikori.

Magazín Forbes přišel tento měsíc s aktualizovaným žebříčkem nejlépe placených sportovců a 35. místo Keie Nišikoriho se zdá být jako velkým překvapením. A to i s ohledem na to, že co se prize money týče, je až na sedmém místě mezi tenisty.

Naopak, co se výdělků na turnajích týče, je právě Rafa Nadal tím nejziskovějším v této sezoně, když si vydělal 6,28 milionů dolarů. Nišikori "pouze" 1,53 milionu.

V celkových počtech jsou zapsány také peníze za část minulé sezony, a dohromady se Nadalovi počítá 9 milionů dolarů, zatímco Nišikorimu 4,3 milionů. Jenže reklama je to, v čem japonský tenista slavnějšího Španěla poráží.

Zatímco Nadal si za své reklamní aktivity (a sponzorství) v počítaném období přišel na 25 milionů, Nišikori získal o 8 milionů víc. A tak je před španělským tenistou v žebříčku nejlépe placených sportovců o dvě místa.

Podle magazínu Forbes je vůbec nejlépe placeným tenistou světa Roger Federer, který je celkově na 5. místem se ziskem 93,4 milionů dolarů. Novak Djokovič figuruje na 17. místě s 50,6 miliony dolarů. Nišikori na 35. místě s 37,3 miliony a Nadal o dvě místa za ním s 35 miliony.