ATP

Hodně naslouchá, říká Štěpánek o Dimitrovovi. Čech už vidí výsledky

- Radek Štohl

Teprve na samém začátku je spolupráce mezi Radkem Štěpánkem a Grigorem Dimitrovem. Zkušený Čech se ke svému novému svěřenci přidal před měsícem, po turnajích v Římě a na French Open přesto již vidí kus ušlé práce. Štěpánek v nedávném rozhovoru nemluvil jen o Bulharovi, rovněž zmínil své krajany, kterým se v současnosti příliš nedaří.

Bývalý český daviscupový reprezentant se ke Grigoru Dimitrovovi přidal před turnajem v Římě. Bulharský tenista na něm prohrál hned v prvním kole, když nedokázal odvrátit porážku s Janem Lennardem Struffem. Po nevydařeném italském turnaji se Dimitrov zvládl probít kvalifikací v Ženevě, kde nakonec ztratil dobře rozehraný duel s Federicem Delbonisem. Štěpánek si přesto dosavadní angažmá pochvaluje.

„Po Římě jsme se vrhli do tvrdé práce. Jak vidíte sami, už můžeme vidět nějaké výsledky. Hodně totiž naslouchá. Na French Open prošel úvodními dvěma koly a po skvělém výkonu a třech tiebreacích nestačil na Stana Wawrinku," připomněl Čech Roland Garros, kde Dimitrov vyřadil Janka Tipsareviče a Marina Čiliče.

„Získal mnohem více sebevědomí. Nyní v naší spolupráci budeme pokračovat. V pondělí přejdeme na trávu, čeká nás Queen's. Poté následuje Wimbledon. Jedná se o moji oblíbenou část sezóny. Těším se, co se přihodí," pokračoval bývalý osmý hráč světa, jehož svěřenec se kvůli problémům s ramenem odhlásil z turnaje v Hertogenboschi.

Ačkoliv je Štěpánek nyní v barvách bulharského tenisty, rozhodně nezapomíná na své krajany. „Je mi líto, že na turnajích nevidím žádné Čechy. Doufám, že se vrátí Tomáš Berdych. Mrzí mě, že je za námi tak velká díra. Po dlouhou dobu jsme se se snažili dávat ten správný příklad."

„Upřímně, bez svých rodičů bych se nikdy nestal profesionálem, jsem jim velmi vděčný. Tátovi se příliš nelíbí, když o tom mluvím. Pokaždé říká, že to dělal z lásky. Doma mám ženu a jedenáctiměsíční dceru, to je taková škola života. Je to více než tenis," dodal na závěr vítěz pěti turnajů ve dvouhře.