VIDEO: Dojemný konec. Mahut ukryl slzy v synově objetí, rozplakal se i soupeř

- Jan Vojkůvka

Konec Nicolase Mahuta v Paříži dojal tisíce lidí. Internetem se začalo šířit video, na kterém syn elitního deblisty přišel svého otce ukonejšit. Francouz měl velkou šanci, jak poprvé v kariéře proniknout do osmifinále domácího grandslamu, jenže s Leonardem Mayerem prohrál.

Dost možná poslední singlový zápas na pařížské antuce zanechal na tvářích mnoha přihlížejících slzy. Ty zkrápěly i tváře Argentince Leonarda Mayera. Muže, který Mahuta z turnaje vyřadil.

Důvodem k emotivnímu zakončení zápasu byly chvíle, které nastaly bezprostředně po utkání. Za Mahutem přispěchal jeho sedmiletý synek, který dojatého Francouze pevně objal. Za mohutného aplausu ukryl bývalý nejlepší deblista světa své slzy do ramene svého syna Natanela, se kterým v předchozích dvou kolech naopak slavil výhry nad loňským semifinalistou Cecchinatem a Němcem Kohlschreiberem.

Dojemné chvíle dostaly i jinak tvrdě vyhlížejícího Mayera. Ten se při pohledu za odcházející dvojicí rovněž neubránil slzám.

Mahut, který na Roland Garros ve dvouhře vypadl potřetí v kariéře ve 3. kole a v posledních letech se specializuje na čtyřhru s Pierrem-Huguesem Herbertem, rozhodl pro Roland Garros i následující Wimbledon přerušit se svým parťákem spolupráci a soustředit se právě na dvouhru. Přinejmenším v singlu totiž hodlá sedmatřicetiletý Francouz definitivně skončit.

I kvůli tomu se po porážce s Mayerem neubránil pláči.