Proč si ten obvaz sundal? divil se Forejtek. Soupeř zahrál divadlo s ošetřením

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Na posledních 24 hodin Roland Garros by Jonáš Forejtek nejraději zapomněl. Český junior, jemuž patří třetí místo v žebříčku, se včera kvůli dešti nedostal na kurt. V dnešním odloženém osmifinále podlehl Flaviovi Cobollimu 4:6, 6:3 a 2:6. Forejtek se po zápase zlobil na sebe i na soupeře.

Po skvěle zvládnuté koncovce druhého setu a čisté úvodní hře rozhodující sady se zdálo, že Jonáš Forejtek našel recept, jak v osmifinále juniorky Roland Garros vyzrát na italského soupeře Flavia Cobolliho. Tedy na tenistu, kterého před pouhými dvěma týdny v Miláně rozdrtil 6:2 a 6:0.

Ital však vycítil měnící se kurz zápasu a rozhodl se požádat o ošetření. Fyzioterapeut mu obvázal pravé stehno a Cobolli, uklidněn přestávkou, nasadil k suverénnímu obratu.

Vyhrál pět her v řadě, závěr si na vlastním servisu pohlídal a mohl se radovat z cenného vítězství 6:4, 3:6, 6:2 a postupu do čtvrtfinále pařížského turnaje hned při své grandslamové premiéře.

„Udělal to takticky dobře, vypadl jsem z tempa. Dokonce si pak obvaz sundal, evidentně mu nic nebylo,“ zlobil se český tenista, který ale zároveň zkritizoval svůj výkon.

„Hrál jsem hrozně, nešlo mi vůbec nic. Dělal jsem moc chyb a špatně jsem podával,“ shrnul svůj nevýrazný výkon poslední český zástupce v juniorské dvouhře.

Ke zmíněnému výkonu podle turnajové dvojky přispěl i včerejší, na psychiku náročný den. „Kvůli dešti jsme nehráli, pauza mi nesedla. Celou dobu jsme čekali na kurtech, organizátoři posouvali start jen po půl hodině,“ uvedl Forejtek, jenž si v Paříži vyrovnal své grandslamové maximum z letošního Melbourne.