Proti soupeřům je v Paříži suverénní. Ale co ty lajny? diví se Nadal

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Dalo by se čekat, že Rafael Nadal, který je jedenáctinásobným vítězem Roland Garros, se na pařížských antukových dvorcích cítí jako doma. Na hlavním kurtu Philippa Chatriera však existuje něco, co španělského matadora dokáže znejistit více než soupeři.

Lajny. Možná se budete divit, ale právě ony matou na centrálním dvorci Philippa Chatriera Rafaela Nadala. Jedenáctinásobný šampion Roland Garros si na údajný nedostatek postěžoval na tiskové konferenci po čtvrtfinále, v němž hladce porazil Keie Nišikoriho. Jeden z míčků totiž skončil přesně v zemi nikoho.

„Rozhodnutí je na sudím. Míček, o kterém jsem diskutoval, byl hodně těsný. Ani já jsem nevěděl, jaký je,“ přiznal Nadal, který si při zkoumání míčku u lajny všiml jedné nejasnosti.

„Na centrálním kurtu bílá čára jasně končí. Je tam však ještě extra věc, která není bílá, ale je ze stejného materiálu. Nevím, jaká jsou kritéria. Cítím, že to vytváří zmatek. Asi by bylo dobré, aby i tu věc nabarvili na bílo,“ napadlo třiatřicetiletou legendu, podle které o zmíněném míčku neexistuje jasný verdikt.

„Pokud počítáme jen bílou lajnu, pak to podle mě byl aut. Pokud počítáme i tu ‚nebílou‘ část, pak byl míček dobrý,“ nechal se slyšet Nadal, který v pátečním semifinále narazí na svého rivala Rogera Federera.

Více než tajuplné lajny ho bude zajímat to, aby Švýcara na pařížské antuce porazil i pošesté a vylepšil svou turnajovou bilanci na neuvěřitelných 92 vítězství a dvě porážky.