Po prohrách už se Peschkeová tolik nerozčiluje. A teď hurá na trávu, těší se

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Semifinále čtyřhry žen bude na Roland Garros bez české účasti. Květa Peschkeová s Američankou Nicole Melicharovou prohrály ve čtvrtfinále s belgicko-švédskou dvojicí Flipkensová, Larssonová 6:3, 6:7(4) a 1:6. „Kritický byl dvanáctý gem ve druhém setu. Tam jsem zkazila kraťas a Nicole nedala poměrně lehký volej,“ litovala těsné porážky třiačtyřicetiletá deblová specialistka.

Za stavu 6:3, 6:5 a 30:15 v zápase s párem Flipkensová, Larssonová to pro Květu Peschkeovou a Nicole Melicharovou vypadalo s nadějemi na postup do semifinále Roland Garros velmi dobře. Česko-americký pár však nevyužil vedení a nakonec prohrál za necelé dvě hodiny 6:3, 6:7(4) a 1:6.

„Mrzí mě to. V klíčovém gemu jsem zkusila zahrát kraťas v momentu, kdy jsem možná měla hrát agresivně. V tiebreaku jsme hrály víc v defenzivě než v ofenzivě,“ hodnotila vyrovnaný druhý set zkušená Češka, pro kterou je kraťas na antuce oblíbeným úderem.

O osudu utkání nadobro rozhodla druhá hra rozhodující sady. V ní bylo k vidění devět shod, Peschkeová s Melicharovou nevyužily sedm gembolů na 1:1. „Byla to škoda, soupeřky to nakoplo. Flipkensová nám nedala žádný míč zadarmo. Taková prohra samozřejmě mrzí, byly jsme krůček od vítězství,“ uvědomovala si světová třináctka.

V případě postupu mohla třiačtyřicetiletá Peschkeová zaznamenat druhé kariérní semifinále na Roland Garros. Dosud jedinkrát se jí to povedlo po boku Katariny Srebotnikové před devíti lety. Přesto se s těžkou porážkou dokáže vyrovnat.

„Nemůžu to vrátit zpátky. Dřív jsem se po prohrách více rozčilovala, teď už se snažím spíš z toho poučit a udělat něco jinak,“ doplnila poslední česká zástupkyně ve čtyřhře.

Se svým pařížským představením je Peschkeová spokojená. „Čtvrtfinále beru jako úspěch. S Nicole děláme věci lépe, pracujeme na naší hře, abychom se dostaly tam, kde jsme byly na konci loňské sezóny,“ doufá někdejší světová jednička, jež už vyhlíží oblíbenou travnatou část sezóny.

„Na trávě se cítíme dobře. Před Wimbledonem chceme hrát co nejvíc turnajů,“ hlásí sebevědomě nestárnoucí wimbledonská vítězka z roku 2011.