WTA

Wimbledon v ohrožení. Účast Kvitové zůstává nejistá

- Radek Štohl

Nečekané problémy se objevují před Petrou Kvitovou. Šestá hráčka dvouhry se kvůli problémům s levým předloktím musela odhlásit z French Open a podle posledních zpráv je zatím nejasné, zda stihne blížící se Wimbledon. Nejslavnější podnik světa začíná 1. července.

Na French Open měla patřit k hlavním favoritkám, na místo toho se devětadvacetiletá Češka musí vypořádat se zdravotními komplikacemi. Komplikacemi, které ji můžou připravit o dva grandslamové turnaje za sebou. 

„Šance, že to hrát budu a nebudu, je. Není to tak, že bych to stihla. Časově zatím vůbec nevím, jak to bude. Budu dělat vše pro to, abych tam byla," uvedla úspěšná tenistka pro ČTK.

Jakmile se Kvitová vrátila do Prahy, bylo zjištěno, že má natržené předloktí. Ke všemu se jedná o ne úplně tradiční zranění. „Většinou je natržení k vidění na dolních končetinách nebo v oblasti ramene. Proto také není tolik zkušeností s hojivostí téhle oblasti. Při standardní léčbě by klidový režim při tom rozsahu zranění byl tak skoro pět šest týdnů. Uvidíme, jak se to bude hojit," nechal se slyšet profesor Pavel Kolář.

Nepříjemnosti jsou o to větší, že zraněná je levá, dominantní ruka. Kvitovou přitom stále trápí bolesti. „Mám minuty, kdy to bolí hodně a minuty, kdy to necítím vůbec. Je to v návalech, ale za týden se to hodně zlepšilo. Už si dokážu občas i vyčistit zuby," dodala na závěr.

Hlavní část Wimbledonu proběhne od 1. do 15. července.