Nechutné! Děti byly před zraky tenisových hvězd okradeny o suvenýry

- Jan Vojkůvka

Na Roland Garros se rozšířil jakýsi nešvar... Tenisové hvězdy chtějí potěšit své dětské fanoušky a věnovat jim alespoň malý suvenýr, který jim okoření zážitek z grandslamového turnaje, ale do všeho se vloží dospělí a je zle. Během turnaje se už dvakrát stalo, kdy některý z diváků doslova vytrhl věnovaný ručník dítěti z rukou.

Poprvé šílenou situaci viděly i televizní kamery už během prvního týdne turnaje. Už v neděli se Oscar Otte dočkal jako lucky loser startu v hlavní soutěži a porazil v úvodním kole Maleka Jaziriho 6:3, 6:1, 4:6, 6:0.

Po utkání chtěl věnovat jednomu z malých diváků ručník a zatímco si balil věci, hodil ho jeho směrem. Dospělý muž, který situaci přihlížel, náhle letící ručník chytl a vytrhl ho chlapci z rukou.

Německý tenista celou situaci zpozoroval a muže doslova propálil pohledem. Než aby se zbytečně hádal s neurvalcem, věnoval chlapci ručník jiný. Je však zcela jasné, co si myslel.

Ke stejné situaci došlo toto pondělí, tedy o osm dní později. Tentokrát po utkání Madison Keysové s Kateřinou Siniakovou.

Keysová zvítězila 6:2, 6:4 a po utkání se vydala k tribuně, aby věnovala ručník čekajícímu dítěti. Poté však byla doslova šokovaná ze scény, kterou spatřila. Neznámý muž div nestrhl dítě přes zábradlí jen proto, aby mu mohl ručník sebrat.

Američanka to nenechala jen tak, a jak napsala později na Twitter, s neznámým člověkem si situaci vyříkala. Zda ve vší slušnosti, nebo oprávněné použila peprnější výrazy, není známo. Malému fanouškovi poté dala ručník jiný a znechuceně odešla.

Nelze, než dodat – pánové, grandslamový turnaj je sledovaný televizními kamerami a ostuda, jaké jste nyní vystaveni... Jak by řekl klasik: měli byste chodit kanály.