Roland Garros: Siniaková na čtvrtfinále nedosáhla. Halepová s Djokovičem řádili

- redakce

Čtvrtfinále dvouhry nevyšlo. Kateřina Siniaková si musí na svůj největší úspěch ve dvouhře ještě počkat, během pondělního dne nestačila na Madison Keysovou 2:6, 4:6, když během zápasu pětkrát ztratila servis. České derby ve čtyřhře lépe zvládla Květa Peschkeová.

Siniaková v osmifinále podlehla Keysové (2:6, 4:6)
Kateřina Siniaková (42.) své grandslamové maximum ve dvouhře nevylepší. Třiadvacetiletá Češka v osmifinále French Open prohrála s Madison Keysovou 2:6, 4:6. Siniakové se nevydařil úvod zápasu, během úvodních třech gemů získala jen dva fiftýny. Za stavu 1:3 sice získala ztracené podání zpátky, ve zbytku sady si servis již neudržela. Ve druhém dějství se české hráčce vydařil začátek, za stavu 1:0 však podruhé v utkání nepotvrdila brejk. Siniaková následně nevyužila dva brejkoly, za stavu 4:5 ke všemu popáté v zápase přišla o vlastní podání.

„Dnes jsem udělala víc chyb než s Ósakaovou. Bylo to i tlakem, pod který mě Keysová dostávala. Hrála dobře a vydržela to celý zápas. Snažila jsem se ji dostat do delších výměn, ale dařilo se jí i v těch výměnách. Podmínky byly těžké, ale zápas to neovlivnilo. Kurt byl dost mokrý, klouzalo mi to,“ shrnula po neúspěšném osmifinále Siniaková.

Peschkeová ve čtyřhře přehrála Hradeckou (6:3, 6:2)
Květa Peschkeová si na French Open zahraje čtvrtfinále čtyřhry. Zkušená Češka a její krajanka Nicole Melicharová v osmifinále porazily dvojici Lucie Hradecká, Andreja Klepacová 6:3, 6:2. Sedmé nasazené měly v první sadě navrch, dokázaly však využít až devátý brejkbol, který znamenal první brejk utkání. Trápení při využití šancí na returnu pokračovalo také ve druhém setu, ze sedmi příležitostí však Peschkeová s Melicharovou využily dvě. O semifinále se česko-americká dvojice utká s patnáctým nasazeným deblem Flipkensová, Larssonová.

„Dnes to bylo prima, zlepšujeme se každým zápasem. První set se tahal, měly jsme tam dost neproměněných brejkbolů. Brejk v dlouhé hře na 5:3 nás nakopl. Hrály jsme fakt dobře, takticky a agresivně, málo jsme chybovaly na returnu. Čtvrtfinále beru jako úspěch, jsem spokojená,“ informovala Peschkeová, pro niž je to první pařížské čtvrtfinále od roku 2014.

Třiačtyřicetiletá Češka musela před osmifinálovým zápasem vyplnit dva dny volna. „V Paříži se člověk nemůže nudit. Mám tady hodně známých, takže jsme volný čas strávili hezky. Počasí bylo úžasné, byli jsme pořád venku,“ doplnila s úsměvem světová třináctka.

„Holky hrály výborně, neudělaly moc chyb. Hodně trefovaly první servis, ten druhý riskovaly. Byla škoda, že jsme hned v prvním gemu nevyužily vedení 30:15 na returnu, mohly jsme dostat Nicole pod tlak. Soupeřky byly stále o krok před námi. Je znát, že toho mají společně odehráno víc než já s Andrejou,“ uznala Hradecká, která i přes porážku odjíždí z Paříže poměrně spokojená.

„Osmifinále je dobré. Loni jsem vypadla hned v prvním kole, takže připisuju body do žebříčku. Se spoluhráčkou se na kurtu ještě poznáváme. Chybí nám lepší souhra,“ doplnila stříbrná olympijská medailistka z Londýna.

Kurt Philippa Chatriera (11:00)
Sofia Keninová (USA) – Ashleigh Bartyová (AUS) [8] 3:6, 6:3, 0:6
Novak Djokovič (SRB) [1] – Jan-Lennard Struff (GER) 6:3, 6:2, 6:2
Dominic Thiem (AUT) [4] – Gael Monfils (FRA) [14] 6:4, 6:4, 6:2
Simona Halepová (ROU) [3] – Iga Swiateková (POL) 6:1, 6:0

Kurt Suzanne Lenglenové (11:00)
KATEŘINA SINIAKOVÁ – Madison Keysová (USA) [14] 2:6, 4:6
Kei Nišikori (JPN)[7] – Benoit Paire (FRA) 6:2, 6:7(8), 6:2, 6:7(8), 7:5
Fabio Fognini (ITA) [9] – Alexander Zverev (GER) [5] 6:3, 2:6, 2:6, 6:7(5)
Karen Chačanov (RUS) [10] – Juan Martín del Potro (ARG) [8]

Kurt Simonne Mathieuové (11:00)
HRADECKÁ, Klepacová (SLO) [10] – Melicharová (USA), PESCHKEOVÁ [7] 3:6, 2:6
Mertensová, Sabalenková (BEL/BLR) [6] – Krawczyková, Pegulaová (obě USA) 7:5, 6:2
Stosurová, Čang (AUS/CHN) [5] – Azarenková (BLR), Bartyová (AUS)[11] 4:6, 6:3, 6:2
Melicharová, Soares (USA/BRA) [1] – Rosolská, Mektič (POL/CRO) [7] 6:3, 7:6(4)
Amanda Anisimová (USA) –  Aliona Bolsová (ESP) 6:3, 6:0

Kurt č.1 (11:00)
Rojer, Tecau (NED/ROU) [10] – Pella, Schwartzman (oba ARG) 4:6, 4:6
Cabal, Farah (oba COL) [3] – Kukuškin, Vliegen (KAZ/BEL) 6:2, 6:2
Dabrowská (CAN), Pavič (CRO)[2] – Ferrová, Parryová (obě FRA) 6:1, 7:6(5)
Čchan, Marach (TPE/AUT) [6] – Kičenoková, Qureshi (UKR/PAK) 3:6, 4:6

Junioři
1. kolo čtyřhry chlapců
PAULSON, Vanšelboim (UKR) – Mitsui, Saitoh (oba JPN) 6:2, 6:4

1. kolo čtyřhry dívek
FRUHVIRTOVÁ, Montgomery (USA) – Garlandová, Osoriová Serranová (TPE/COL) 5:7, 6:0, 6:10