Nezastavitelná Vondroušová vylepšila grandslamové maximum! Světovou dvanáctku smetla za 57 minut

- Jan Vojkůvka

Suverénní, bezchybná, dominující! Perfektně hrající Markéta Vondroušová pokračuje ve své pouti na Roland Garros bez ztráty setu a její výkon v osmifinále byl doslova drtivý. V utkání se světovou dvanáctkou Anastasijí Sevastovovou zvítězila za pouhých 57 minut 6:2, 6:0.

Devatenáctiletá Vondroušová se v osmifinále grandslamu představila podruhé v kariéře, a zatímco loni na US Open souboj s Lesjou Curenkovou nezvládla, nedělní dopoledne v Paříži patřilo jen a pouze jí.

V souboji s Anastasijí Sevastovovou se dopustila jen málo chyb, snad podání jí v určitých chvílích způsobilo drobné problémy. Pět dvojchyb se však ukázalo být jen malým kazem na parádním výkonu, díky němuž se česká hráčka poprvé v kariéře prokousala do grandslamového čtvrtfinále.

Vondroušová vlétla do zápasu doslova po hlavě a hodně rychle se ujala vedení 3:0. Sevastovová sice v úvodním dějství ještě vykřesala jiskřičku naděje a podařilo se jí získat i ztracené podání zpět, ale to bylo z její strany na dlouhou dobu vše.

Jen s minimem chyb hrající Vondroušová začala světovou dvanáctku drtit, přehrávala ji ve všech ohledech a v šesté hře první sady započala svou vítěznou šňůru, která se až do konce utkání nezastavila.

Po výhře 6:2 pokračovala česká hráčka v předvádění skvělého tenisu i ve druhém setu a ve druhé hře se přes shodu dostala k brejkbolu. Ten využila a zlomila odpor soupeřky, která se jen marně snažila odvrátit hrozící kanár.

Blízko k tomu měla v páté hře, kdy se jí povedlo srovnat na shodu při podání Vondroušové, ale ani v tu chvíli Sevastovová neuspěla. V další hře měla sice gembol, ale česká hráčka vývoj skóre otočila, propracovala se k mečbolu a devátým vyhraným gemem v řadě zápas zakončila.

O postup do semifinále Roland Garros si Markéta zahraje s vítězkou zápasu mezi Kaiou Kanepiovou a 31. nasazenou Petrou Martičovou, přemožitelkou Karolíny Plíškové.