Kraťasy miluju, říká Sevastovová před duelem s Vondroušovou

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Čeká nás na Roland Garros souboj královen kraťasů? Mnohé tomu nasvědčuje. Markéta Vondroušová i Anastasija Sevastovová se netají slabostí pro úder, jímž se zkracuje hra. „Kdo by nemiloval kraťasy,“ smála se lotyšská tenistka po vydřené výhře nad Elisou Mertensovou.

Dlouho to vypadalo jako zápas, který nemůže vyhrát. Světová dvanáctka Anastasija Sevastovová ve třetím kole Roland Garros proti Elise Mertensové zaostávala v průběhu celého třetího setu. Přesto odvrátila všech pět mečbolů soupeřky a nakonec po třech hodinách a 18 minutách vybojovala vítězství 11:9 v rozhodující sadě.

Jeden z mečbolů Sevastovová odvrátila odvážným kraťasem. Těch během zápasu předvedla víc. „Hraju je velice ráda, ale soupeřka je skoro všechny vrátila zpět. Stíhala i velmi obtížné kraťasy,“ pochválila Sevastovová svou soupeřku Mertensovou.

Novináři se zajímali o to, kde se devětadvacetiletá Lotyška naučila tento nepříliš tradiční úder hrát? „Nevím, kdo by nemiloval kraťasy,“ smála se.

„Myslím, že se na antuce hodí. Můžete jimi mixovat hru, změnit rytmus. Takže ano, trénuju je a snažím se je hrát,“ doplnila ve vážnějším tónu světová dvanáctka, která se v nedělním osmifinále střetne s Markétou Vondroušovou.

I česká tenistka má zkrácení hry ve značné oblibě. Tenisoví fanoušci, kteří mají pro kraťasy neboli „dropshoty“ slabost, by toto utkání rozhodně neměli zmeškat.