Denní menu, 1.6.2019 Martincová veze z Essenu titul! Siniaková vyřadila světovou jedničku

- Lukáš Liška

Kateřina Siniaková se stala druhou českou zástupkyní v osmifinále dvouhry na letošním Roland Garros. Třiadvacetiletá tenistka šokovala výhrou nad aktuální světovou jedničkou Naomi Ósakaovou. Do akce měla jít i Markéta Vondroušová, ale její parťačka Slovenka Rybáriková z turnaje odstoupila. V Essenu se dařilo Tereze Martincové, která získala čtvrtý titul v kariéře. Její krajanka Anastasia Zarycká naopak v deblovém finále neuspěla. V Mostě si zajistil postup do finále singlové části turnaje Jan Šátral.

NA ROZJEZD

10:00

ŠÁTRAL POSTOUPIL DO FINÁLE, VE ČTYŘHŘE TRIUMFOVALI PAROULEK SE ŠTYLEREM: Český tenis bude mít zastoupení také při závěrečném duelu pětadvacítky Most Open! Postaral se o tom Jan Šátral, který postoupil letos poprvé do finále a v neděli bude usilovat o první titul z okruhu ITF po dlouhých třech letech. V deblovém finále triumfovala mladá česká dvojice Paroulek – Štyler, která porazila zkušenější krajany Šafránka se Šátralem.

Více se turnaji věnujeme v samostatném článku.

 

HLAVNÍ CHOD

14:35

SINIAKOVÁ VYZRÁLA NA SVĚTOVOU JEDNIČKU A JE V OSMIFINÁLE: Kateřina Siniaková se postarala na letošním Roland Garros o prvotřídní senzaci! Česká reprezentantka totiž v sobotním odpoledním duelu vyzrála na aktuální světovou jedničku Japonku Naomi Ósakaovou po setech 6:4, 6:2. Siniaková si tak poprvé v kariéře zahraje na grandslamu v osmifinále. V odpoledních hodinách se měla ukázat na kurtu číslo třináct Markéta Vondroušová, ale její parťačka Slovenka Rybáriková z turnaje odstoupila, a tak na případný souboj s Barborou Strýcovou v osmifinále čtyřhry nedojde. 

Více se turnaji věnujeme v samostatném článku.

 

A KDO NEMÁ DOST...

13:30

MARTINCOVÁ ZÍSKALA V ESSENU ČTVRTÝ TITUL V KARIÉŘE: Tereza Martincová (155.) získala na turnaji v německém Essenu čtvrtý titul v kariéře na okruhu ITF! Čtyřiadvacetiletá tenistka zvládla sobotní finálové střetnutí, ve kterém porazila nasazenou jedničku Španělku Paulu Badosovou Gilbertovou (128.) za 103 minut po setech 6:2, 7:6(4). Martincová tak navázala na loňský titul z portugalského Óbidosu a v prvním letošním finále získala titul. – Paula Badosová Gilbertová (ESP, 128.) x Tereza Martincová (155.) 2:6, 6:7(4)

Češi v akci

Grandslam

Roland Garros, Paříž (FRA, 20 060 000 EUR, antuka)
3. kolo dvouhry žen
Naomi Osakaová (JAP, 1.) [1] – Kateřina SINIAKOVÁ (42.) 4:6, 2:6

2. kolo čtyřhry žen
Kiečonoková, Ostapenková (UKR/LAT) – Rybáriková (SVK), VONDROUŠOVÁ – skreč Rybáriková, VONDROUŠOVÁ

Více se turnaji věnujeme v samostatném článku.

ITF World Tennis Tour

Most Open 2019 (muži, CZE, 25 000 + H, antuka)
Semifinále dvouhry
Colin Sinclair (NMA, 480.) [8] – JAN ŠÁTRAL (356.) [2] 6:3, 2:6, 3:6

Finále čtyřhry
ŠAFRÁNEK, ŠÁTRAL [4] – PAROULEK, ŠTYLER 5:7, 1:6

Více se turnaji věnujeme v samostatném článku.

7. ITF - Bredeney Ladies Open 2019, Essen (ženy, GER, 25 000 USD, antuka)
Finále dvouhry
Paula Badosová Gibertová (SPA, 128.) [1] – Tereza MARTINCOVÁ (155.) [2] 2:6, 6:7(4)

Finále čtyřhry
Fominová (RUS), ZARYCKÁ [1] – Gjorčesková, Komardinová (MKD/RUS) 3:6, 3:6