Zklamaná Plíšková: Nevím, jestli Martičovou někdo zastaví

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Nebyl to její den. Karolína Plíšková na Roland Garros končí už ve třetím kole. Vzhledem k poměrně otevřenému pavouku je její porážka o poznání bolestivější. Na pomalém dvorci Philippa Chatriera nevyzrála na Petru Martičovou a podlehla jí 3:6 a 3:6. „Pomalý kurt byl jen jeden z problémů. Ona hrála dobře a chytře. Jde vidět, že si na antuce věří,“ sdělila Plíšková.

Po titulu z Říma si brousila zuby i na kvalitní výsledek na pařížské antuce. Ten ale stejně jako loni nepřišel. Karolína Plíšková nenašla recept na Petru Martičovou a po výsledku 3:6 a 3:6 končí na Roland Garros už ve třetím kole.

„Hrála dobře a chytře, čekala na moje chyby. Bylo vidět, že si na antuce věří. Bojovala jsem s její hrou, nevěděla jsem, co mám hrát,“ hodnotila dnešní neúspěch Plíšková.

Sedmadvacetiletou českou tenistku na rozdíl od druhého kola nepodržel servis. „Získávala jsem z něj málo bodů, musela jsem trefit roh nebo lajnu. Nic jsem neměla zadarmo, bylo to psychicky náročné. Některé body jsem uspěchala, dnes to prostě nebylo ono,“ smutnila předloňská semifinalistka turnaje.

Pro svou přemožitelku měla Plíšková jen slova uznání. „Na třetí kolo to byla jedna z nejvíce nepříjemných hráček. Věděla jsem, že to bude těžký zápas. Dobře servíruje, čopuje, umí zahrát kraťas, skvěle se hýbe. Může dojít hodně daleko. Musíte jí to pozabíjet. Nevím, jestli tady někdo takový je,“ zamyslela se Plíšková.

I přes hořký konec v Paříži může antukovou sezónu hodnotit jako slušnou. „Bylo to lepší než loni, udělal jsem pokrok. Můj tenis jde nahoru. Titul z Říma byl nečekaný úspěch. Uvidíme, co přinese travnatá sezóna,“ zakončila své povídání Plíšková, která má před Wimbledonem v plánu pouze start v Eastbourne.