Tříhodinová řež se šťastným koncem! Siniaková zvládla těžkou bitvu, čeká ji světová jednička

- Jan Vojkůvka

Takovou bitvu milovnice třísetových zápasů, Kateřina Siniaková, v této sezoně ještě neabsolvovala. V utkání druhého kola s Marií Sakkariovou strávila na kurtu 194 minut, během nichž se musela vypořádat s nepříjemnou hrou soupeřky, která prožívá průlomovou sezonu. Na konci souboje byla česká tenistka šťastnější, Řekyni pokořila po setech 7:6(5), 6:7(8), 6:3.

Siniaková má za sebou povedenou generálku v Norimberku, kde dokráčela až do semifinále, a i když v Německu odehrála tři třísetové duely, ani jeden se nemohl rovnat tomu se Sakkariovou. V souboji s aktuální světovou třicítkou, která vyhrála turnaj v Rabatu a v Římě došla až do semifinále, se na výhru neskutečně nadřela.

V prvním setu česká tenistka prohrávala už dokonce 1:5 a nevypadalo to s ní vůbec dobře. Pak se však nakopla k parádnímu obratu a srovnala na 5:5. Ještě ve 12. hře čelila setbolu soupeřky, který musela odvracet.

Udržela pevné nervy, vynutila si tiebreak a v něm zvítězila po další náročné přetahované 7:5.

I druhý set přinesl několik zvratů. Siniaková napřed vedla 2:0, pak rázem prohrávala 2:3 se ztrátou jednoho brejku, ale v šesté hře rychle srovnala na 3:3. V desátém a dvanáctém gemu měla dokonce dva mečboly, jenže je neproměnila a dala Sakkariové ještě šanci na zvrat.

Té se skutečně podařilo otočit ve zkrácené hře z 2:5 na 6:5 a následně si postupně vypracovala čtyři setboly. Siniaková dokázala tři odvrátit, ten poslední už ne a prohrála 8:10.

V rozhodujícím setu česká tenistka prorazila Sakkariové podání hned v úvodní hře, výhodu brejku si však dlouho neužila. Sakkariová okamžitým rebrejkem srovnala na 1:1 a ve čtvrté hře měla dokonce dva brejkboly.

Siniaková už však komplikace v utkání nepřipustila. Servis si udržela a od stavu 2:3 vyhrála čtyři gemy v řadě. Zápas zakončila na returnu.

Ve třetím kole čeká na Kateřinu Siniakovou Naomi Ósakaová, světová jednička, která si poradila ve třech setech s Victorií Azarenkovou.