Schmiedlová po kanáru světové jedničce: Měla jsem to vyhrát. Hlavní rozdíl byl v podání

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Naomi Ósakaové hrozila první grandslamová porážka od loňského Wimbledonu. Anna Karolína Schmiedlová podávala v 1. kole Roland Garros proti světové jedničce dvakrát na vítězství, nakonec padla po dvou hodinách boje 6:0, 6:7(4) a 1:6.

Kurt Philippa Chatriera Anně Karolíně Schmiedlové svědčí. V roce 2014 tam získala skalp Venus Williamsové, před třemi lety svedla vyrovnaný boj s pozdější vítězkou Garbine Muguruzaovou a dnes měla velkou šanci porazit světovou jedničku Naomi Ósakaovou. Slovenská tenistka podávala ve druhé sadě dvakrát na vítězství, poslední krok ale nezvládla a prohrála.

 „Jsem smutná, měla jsem to vyhrát. Nevyužila jsem hodně šancí. Když jsem podávala na výhru, byly tam i shody. Trochu jsem to nezvládla hlavou,“ shrnula po prohře Schmiedlová.

K obrovskému překvapení bylo na pařížském centrálním dvorci velmi blízko. „Nejlepší hráčky se v úvodních kolech dají porazit, nejsou tak rozehrané. Bylo tomu tak i dnes. Ona potom hodně dobře podávala. To byl asi hlavní rozdíl,“ pokračovala čtyřiadvacetiletá Slovenka na adresu své přemožitelky.

Schmiedlová se netají svými sympatiemi k vítězce US Open a Australian Open. „Líbí se mi, že na ní nejdou vidět emoce a že je silná v hlavě. Je velmi mladá, ale dokázala toho hodně. Hraje neskutečně a odvážně,“ doplnila vítězka tří WTA turnajů ve dvouhře.