Muchová po prvním pařížském triumfu: Řev zprava zleva byl nepříjemný. Na začátku jsem na sebe byla naštvaná

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Karolína Muchová poprvé v kariéře vyhrála zápas v hlavní soutěži Roland Garros. Na pařížské antuce si vyšlápla na světovou sedmnáctku Anett Kontaveitovou, kterou porazila 3:6, 6:2 a 6:2. „Na začátku jsem se hledala, ale postupně jsem se do toho dostala. Los mohl být i horší,“ hodnotila cennou výhru dvaadvacetiletá Muchová.

Postup do hlavní soutěže na Australian Open, čtvrtfinále v Dauhá, premiérové finále v Praze... Životní sezona Karolíny Muchové má své pokračování i v Paříži, kde si česká hráčka dokázala poradit s Kontaveitovou a poprvé v kariéře na antukovém grandslamu zvítězit.

Výhra se sice nerodila snadno, ale od druhé sady soupeřku přehrávala a projevilo se to hlavně v rozhodujícím dějství. V něm vybojovala pět gemů v řadě a cenný skalp.

Dnešní utkání svým průběhem trochu připomínalo to loňské s Muguruzaovou v New Yorku. Vzpomněla jste si na to?
O tom jsem vážně nepřemýšlela. Jsem ráda, že jsem prošla do druhého kola. Cítím se dobře.

Co se po neúspěšném prvním setu změnilo? V něm jste ztratila servis třikrát, ve zbytku zápasu jen dvakrát…
Soupeřka dobře returnovala. Měla jsem pomalý začátek, hledala jsem se a hodně jsem chybovala. Byla jsem na sebe trochu naštvaná. Ale postupně jsem se do toho dostala. Ona hrála dobře, přece jenom je to hráčka z elitní dvacítky.

Od Prahy jste nehrála žádný turnaj. Bylo těžké naskočit po delší době do ostrého zápasu?
Po Praze jsem se musela trochu dát zdravotně do pořádku, proto jsem vynechala Norimberk. Nebylo to ale nic vážného. Kdybych hrála nějaké turnaje před Paříží, byla bych rozehranější.

Byl to na první kolo tvrdý los?
Na přísný los jsem docela zvyklá. Byl to těžký los, ale mohlo to být horší.

Je pro vás pomoc, že se nemusíte prodírat kvalifikací?
Určitě. Kvalifikací bych vůbec nemusela projít, jsou tam dobré hráčky. A po třech zápasech na antuce by bylo těžké něco uhrát v hlavní soutěži.

V Praze i tady v Paříži jste měla silnou podporu z hlediště…
Žene mě to dopředu. Je to tady ale docela rušné a nepříjemné. Na vedlejším kurtu se hrálo taky, byl to řev zprava zleva. Když hlásili skóre, nevěděla jsem, jestli je to naše nebo cizí. Areál je menší než v Melbourne a v New Yorku.

V dalším kole hrajete s Rumunkou Beguovou. Co od ní čekat?
Popravdě ji neznám. Neviděla jsem ani její dnešní zápas. Musím se na ni podívat s trenérem.