VIDEO: Ach, ti ptáci! Na Bouzkovou útočili holubi, rozhodčí jí sebrala fiftýn

- Jan Vojkůvka

Zatracení holubi, chtělo by se zvolat. Okřídlené publikum pařížského grandslamu se rozhodlo vzít smyšlený horor Alfreda Hitchcocka do svého peří a předvést na kurtu číslo 14 nálet na Marii Bouzkovou. Ta v danou chvíli kvůli letícím ptákům nemohla hrát, rozhodčí ji přesto obrala o fiftýn.

Utkání prvního kola Roland Garros mezi Marií Bouzkovou a Biancou Andreescuovou toho nabídlo zatím hodně. Tenistky zápolily přes dvě hodiny, stihly odehrát dva sety, předvedly divokou brejkovanou... A také byl k vidění útok holubů!

K němu došlo v prvním setu při podání české tenistky za stavu 3:3 a 15:0. Bouzková v krátké výměně s Andreescuovou v jednu chvíli musela přestat hrát, jelikož kolem ní prolétli dva holubi, spolu s míčkem, který jejím směrem vyslala Kanaďanka.

Vtipnou situaci, které by se každý s chutí zasmál, pak ovšem znevážila umpirová rozhodčí. Ta totiž, místo opakování výměny, udělila fiftýn Andreescuové.

Marně se dvacetiletá Češka snažila vysvětlit, že nemohla kvůli ptákům hrát. Rozhodčí oponovala, že z jejího pohledu prostě zastavila výměnu a v tom případě jde bod na konto soupeřky.

Pravda, zprvu rozhodčí měla pohled upřený na Andrescuovou a nemusela vidět celý holubí nálet. Nicméně...

Bouzková nakonec v sedmém gemu čelila dvěma brejkbolům a podání ztratila. Naštěstí se okamžitým rebrejkem dostala zpátky do prvního setu, který nakonec i vyhrála.

Utkání bylo za stavu 7:5 a 4:6 přerušeno kvůli tmě a bude se dohrávat v úterý od 13 hodin. Snad už bez ptačích útoků.