Trénink opouštěla se slzami v očích. Moje tělo si řeklo, že potřebuje odpočinek, líčila Kvitová

- Filip Lefenda, Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Petra Kvitová do letošního ročníku antukového Roland Garros nezasáhne. Česká tenista měla v pondělí vstoupit do turnaje utkáním s Rumunkou Cirsteaovou, na poslední chvíli se ale odhlásila. Na vině je zraněné levé předloktí. „Včera jsem ucítila bolest a hned jsem ukončila trénink. Měla jsem v očích slzy. Doktor mi poradil nehrát,“ přiznala na tiskové konferenci v Paříži devětadvacetiletá Češka.

Rozhodnutí se nerodilo lehce. „Před dvěma roky jsem na Roland Garros absolvovala svůj návrat na kurty, a proto mě opravdu mrzí, že zde letos hrát nebudu,“ informovala ještě před tiskovou konferencí Kvitová na svém Twitteru.

Zástupcům médií pak hektické poslední hodiny popsala podrobněji. „Když jsem začala trénovat, předloktí jsem cítila. Včera jsem ucítila bolest a hned jsem ukončila trénink. Doktor mi poradil nehrát. Mohlo by to být horší, vypadla bych na šest týdnů. Teď mám možnost vyléčit se rychleji, mělo by to trvat dva až tři týdny,“ vysvětlovala Češka i s ohledem na blížící se Wimbledon, na němž jsou šance dvojnásobné šampionky přeci jen vyšší než na pařížské antuce.

Zklamání je veliké. „Včera jsem odehrála forhend a ucítila jsem velkou bolest. Měla jsem v očích slzy,“ přiznala Kvitová. „Je to ale jednodušší než po pořezání ruky. Vím, že budu zpátky,“ neskládá zbraně česká lvice.

Ta se nyní přesune do Prahy. „Moje tělo si řeklo, že potřebuje nějaký čas na odpočinek. Před travnatou sezónou se však snažím zůstat pozitivní,“ věří opět v lepší zítřky majitelka 27 turnajových trofejí z okruhu WTA.