Označil grandslamový turnaj za zbytečný. Po pár dnech se Kyrgios odhlásil

- Jan Vojkůvka

Toni Nadal o něm prohlásil, že je ostudou tenisu. Ředitel Roland Garros na jeho adresu řekl, že přesně takové hráče tenis potřebuje. A to i pod vlivem Kyrgiosových vyjádření, kdy pařížský grandslam nevybíravě kritizoval. Jen pár dní po těchto komentářích navíc Australan sáhl k podivnému kroku. Kvůli nemoci se z Paříže odhlásil.

Jestli skutečně za jeho odhlášení z grandslamového turnaje může nemoc, nebo se jedná jen o logické vyústění předchozích činů, to ví jen samotný Nick Kyrgios.

Každopádně jeho krok budí rozpaky.

V pondělí na svém Instagramu zveřejnil sérii krátkých videí. V jednom z nich se opřel do Roland Garros s tím, že oproti Wimbledonu je tento turnaj zcela zbytečný, a že vůbec není rád, že na neoblíbenou antuku musí jet.

Jak se ale ukázalo, tak nemusí. V pátek se totiž z turnaje odhlásil. Pouhých pět dnů, co Roland Garros tvrdě kritizoval.

Jedná se o další z kontroverzních činů supertalentovaného tenisty, který by podle odborníků mohl patřit do elitní tenisové společnosti. Pokud by se soustředil pouze na samotnou hru. Takový však Kyrgios není. Ať už ho máte rádi, nebo nemáte, on svými činy bouří hladinu tenisového dění a dělí příznivce bilého sportu na dva nesmiřitelné tábory.

A evidentně mu to dělá velkou radost.