Další obrat zakončila kanárem! Siniaková vybojovala nejlepší letošní výsledek

- Jan Vojkůvka

Kateřina Siniaková si v Norimberku oblíbila třísetové zápasy a vítězné obraty! I ve svém třetím utkání na turnaji musela skóre utkání otáčet, a i tentokrát se jí to povedlo. V souboji s Madison Brengleovou zvítězila 1:6, 6:4, 6:0 a zahraje si první semifinále v sezoně.

Konečně se Kateřina Siniaková v této sezoně dočkala většího úspěchu. Na turnaji v německém Norimberku se jí podařilo obhájit loňské semifinále, které je zároveň prvním postupem mezi nejlepší čtyřku právě od minulého ročníku tohoto turnaje.

Jenže zatímco loni si ještě na podzim zahrála ještě čtvrtfinále na obřích čínských turnajích ve Wu-chanu a Pekingu, letos se jí zatím moc nedařilo. Oblíbená antuka ale přinesla zvrat, i tolik kýžený dobrý výsledek.

V souboji s Američankou Brengleovou přitom znovu začala špatně, stejně jako v předchozích dvou zápasech na turnaji. V prvním setu si podržela podání až za stavu 0:5 a hladce úvodní dějství prohrála.

Nebyla by to ale Kateřina Siniaková, kdyby ji právě to nenakoplo k dalšímu vydařenému obratu!

Ve druhém setu sice přišla o servis hned v první hře, ale v divoké brejkované rychle získala ztracené podání zpět. Ve třetí a čtvrté hře si obě hráčky znovu servisy vyměnily a od té chvíle začala na dvorci přebírat kontrolu nad zápasem česká tenistka.

Siniakové se podařilo odvrátit v důležitém devátém gemu brejkbol soupeřky a záhy se sama prosadila na returnu, díky čemuž si vynutila rozhodující set. V něm sice znovu čelila hned při svém prvním podání brejkbolu, ale tentokrát soupeřce nic nepovolila a pokračovala ve skvělém obratu.

Ten zakončila ve velkém stylu. Čistou hrou na returnu a kanárem. A přiblížila se k vůbec prvnímu finále od ledna 2018, kdy prohrála souboj o titul v Šen-čenu se Simonou Halepovou.