Smutná zpráva z Paříže. Berdych vynechá i antukový grandslam

- Jan Vojkůvka

Trénink Tomáše Berdycha v Paříži nepřinesl dobré zprávy. Český tenista, který se po odhlášení z Lyonu rozhodl jet otestovat svou kondici do hlavního města Francie, vynechá kompletní antukovou sezonu. Ve středu odpoledne totiž oznámil také neúčast na Roland Garros.

„Musel jsem udělat další těžké rozhodnutí, odhlásit se z Roland Garros,“ napsal Berdych na svém Instagramu. „Kvůli zdravotním problémům, které mě poslední dobou trápí, nejsem stoprocentně připravený. Nesnáším, když se musím odhlásit a nehrát grandslam, na který mám dobré vzpomínky.“

„Musím se dobře připravit na další část sezony, což je tráva. Uvidíme se v Londýně,“ dodal bojovně naladěný český tenista.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Hi guys, Sorry, but I had to pull out of Roland Garros. I am not 100% ready to play the way I want and need to be competitive on the courts I love so much. I came to Paris to test my self and I had to take a though decision and wait another few days to fully recover and be ready for the grass season. I hate missing a grand slam and I love this tournament so much but I have to make sure not to further injure myself and be sure I am ready for the grass. See you guys in London. Ahoj Lidi, Musel jsem udelat dalsi tezke rozhodnuti, odhlasit se z Roland Garros, nejsem 100% pripraveny jak bych si predstavoval kvuli mym zdravotnim problemum ktere me trapi posledni dobou.. nesnasim kdyz se musim odhlasit a nehrat grand slam na ktery mam dobre vzpominky ale musim se dobre pripravit na dalsi cast sezony coz je trava. Uvidime se v Londyne

Příspěvek sdílený Tomas Berdych (@tomasberdych),Kvě 22, 2019 v 9:08 PDT

Aktuálně 100. hráč světa nehraje od poloviny března, kdy vypadl v prvním kole turnaje v Indian Wells. Odcestoval sice ještě na Masters v Miami, ale zde do úvodního kola nakonec nenastoupil. Vzhledem k neúčasti v Paříži bude mimo kurty dlouhé tři měsíce.

Během jednoho roku je to jeho druhá dlouhodobá absence. Berdych předčasně ukončil minulou sezonu před Wimbledonem a až do začátku tohoto ročníku léčil svá záda. Do turnajového kolotoče se vrátil na přelomu prosince a ledna v katarském Dauhá, kde postoupil do finále.