Všechno špatně. Přijde další turnaj a další šance, nevěší hlavu Allertová

- Jan Havlovic

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Zápas blbec. Denise Allertové se v česko-slovenském duelu proti Kristíně Kučové vůbec nedařilo. S pařížskou kvalifikací se rozloučila hned v prvním kole po výsledku 5:7 a 0:6. „Špatný výkon. Tak to někdy je, ale nehroutím se z toho. Přijdou další šance,“ říká Denisa Allertová v exkluzivním rozhovoru pro náš web.

Denisa Allertová si ve středu dopoledne vybrala zápas, ve kterém se můžete snažit sebevíc, ale prakticky nic vám nevychází. V duelu proti Slovence Kučové si udržela jediný servis z devíti a z kurtu odcházela po výsledku 5:7 a 0:6 zaslouženě v pozici poražené.

Samotná tenistka se v pozápasovém rozhovoru za nic neschovávala a svůj výkon kriticky zhodnotila. „Z mé strany to bylo hodně špatné. Nepomohla jsem si servisem, měla jsem i špatný pohyb a bylo tam až moc chyb,“ ohlížela se Allertová za nepovedeným střetnutím.

S pařížským grandslamem se šestadvacetiletá tenistka loučí již potřetí hned po úvodním zápase. Allertová po vyřazení nevěší hlavu a plánuje účast na turnaji v chorvatském Bolu. Česká tenistka v rozhovoru pro Tenisový svět také prozradila, jak hodlá naložit s chráněným rankingem pro zbylé dva grandslamové turnaje.

Deniso, jak se vám zápas hodnotí?
Hodnotí se velmi špatně. Dělala jsem hrozně moc chyb. V prvním setu jsem se ještě držela, tam jsme se tahaly, ale bylo to nahoru dolů. Můj výkon byl dost špatný. Nepomohla jsem si servisem, měla jsem i špatný pohyb a z mé strany bylo až moc chyb.

V prvním setu bylo k vidění hned devět proměněných brejkbolů. Čtyři na vaší straně, pět na straně soupeřky. Jak jste viděla úvodní set?
Rozhodl to prakticky jeden balon. Měla jsem za stavu 5:5 vedení 40:30, ale hrála jsem přes druhý servis a hned jsem byla pod tlakem. Mohla jsem možná hrát na jistotu první servis, ale to už je minulost. Moc šancí jsem už poté neměla, nebyl to dnes můj ideální den.

Ve druhém setu tam byl za stavu 0:3 a 30:30 sporný míč, ze kterého mohl přijít brejkbol, ale výměna se opakovala. Možnost na prolomení servisu soupeřky jste si vybojovala hned v následující výměně, ale neuspěla jste. To byl možná poslední záchvěv naděje.
Možná ano. Ten druhý set byl rychlejší, tam jsem dělala daleko víc chyb a už se to vezlo. Nebyla jsem schopna se vrátit do hry, byl to z mé strany špatný výkon. Tak to někdy bohužel je, nehroutím se z toho. Přijde další týden, další turnaj a další šance.

Pořád jste, dá se říci, ve fázi návratu po zranění. Po únorovém turnaji v Trnavě jste si brala delší pauzu na přípravu. Nyní jste odehrála turnaje na antuce. Jak tuto část sezony hodnotíte?
Pauzu jsem si brala z toho důvodu, abych mohla udělat přípravu, kterou jsem nemohla dělat v zimě. Ta příprava proběhla dobře a myslím, že se postupně dostávám zpátky. Jsem na tom stále lépe a už jsem i odehrála dost zápasů na antuce, některé i velmi dobře. Dnes se to tak sešlo, že jsem odehrála asi nejhorší zápas z těch letošních duelů. Nedá se nic dělat, jdu se sklopenou hlavu, ale věřím, že v dalších týdnech bude líp.

Stále máte ještě k dispozici chráněný ranking. Jaké jsou vaše plány pro následující část sezony?
Teď bych chtěla hrát turnaj kategorie 125k v chorvatském Bolu, tam si beru chráněný žebříček. Pak hraji ještě nějaké turnaje ITF. Uvidíme, co odehraji před US Open, kde bych si chtěla vzít znovu chráněný žebříček.

Plánujete i některé turnaje na trávě?
Chtěla bych se přihlásit ve Wimbledonu do hlavní soutěže, pokud se tam tedy dostanu. Do kvalifikace bych šla radši až na US Open, jelikož můžu využít chráněný žebříček už jen na dva grandslamy. Když se nedostanu ve Wimbledonu do hlavní soutěže, tak trávu vynechám.